Urșii din SUA devin prietenoși. Iată care este motivul
Oricât de drăguțe ar fi animalele sălbatice, ele rămân sălbatice și trebuie să avem mare grijă cum ne purtăm în preajma lor. În general aceste animale se sperie de oameni, însă acum lucrurile par să se schimbe. Urșii din SUA, spre exemplu, devin foarte prietenoși, iar acesta nu este tocmai un motiv de bucurie. ȘTIRI PENTRU COPII vă spune de ce.
Urșii negri din California și Nevada se comportă foarte ciudat. Asta pentru că sunt foarte prietenoși cu oamenii. Din păcate acest lucru nu este chiar îmbucurător, oricât de mult ne-ar plăcea nouă ideea de a ne juca cu un pui de urs în loc de un câine. Se pare că această atitudine a animalelor este cauzată de un virus încă necunoscut. Într-unul din cazuri, un pui de urs simpatic foc s-a urcat fără frică alături de cineva pe o placă de snowboard și nu părea să-l sperie prezența oamenilor din jur.
Veterinarii cred că este vorba despre o encefalită virală, care poate provoca chiar și moartea animalelor. De asemenea, această afecțiune necunoscută este comparată cu „virusul zombie”. El este întâlnit la cerbi și provoacă un comportament foarte agresiv și necontrolabil. Boala este încă rară la urși, spune Departamentul pentru Pești și Animale Sălbatice din California (CDFW), dar pare să fie în creștere. O afecțiune similară pare să fi infectat aproximativ 43 de persoane într-o provincie din Canada, informează Daily Star.
În februarie, specialiștii în animale CDFW care au răspuns la un apel din El Dorado, California, au găsit un urs prea tânăr pentru a fi singur. Acesta avea un comportament asemănător cu cel al câinilor, un lucru, de asemenea, deloc normal. Animalul se simțea complet confortabil în jurul oamenilor. Ba mai mult, a savurat și o gustare în preajma lor. Și-a luat un măr și l-a mâncat fericit în fața unui grup de oameni.
Dicționar
Encefalită: boală cauzată de inflamarea acută sau cronică a encefalului;
Encefal: parte a sistemului nervos central care cuprinde creierul mare, pedunculii cerebrali și bulbul rahidian.