Conexiunea stabilă la internet: Ce poate face o conexiune wifi stabilă pentru educație?
Educația în ultima perioadă a depins de conexiunea stabilă la internet și de existența unor aparaturi. În multe țări din lume copiii nu au putut intra online la cursuri. Astăzi vă explicăm ce poate face o conexiune wifi stabilă pentru educație și comunitate.
În România am auzit de nenumărate ori în acest an de pandemie că elevii nu au avut conexiune stabilă la internet și că au trebuit să renunțe la cursuri. Sau, varianta cea mai tristă, că nu au avut aparatura necesară pentru a putea participa la orele online. Au fost multe cazuri (în lume) cu elevi care au primit tablete sau laptopuri de la stat, dar nu aveau acces la internet.
Conexiunea wifi gratuită ar putea salva educația dacă ar fi stabilă, atrage atenția UNICEF. De exemplu, în Ecuador, doar 16% din gospodăriile rurale au internet. Accesul gratuit la wifi în locurile publice a fost soluția găsită de autorități pentru a elimina decalajul digital din țară.
El Pais a lansat Planeta Futuro, un proiect pentru viitorul copiilor
Accesul la educație virtuală este o provocare pentru cei 4,4 milioane de elevi din Ecuador, care au văzut brusc cum pandemia de coronavirus le-a închis școlile și studiul s-a mutat acasă. Iar mulți dintre ei nu au mai putut studia.
În iunie anul trecut, guvernul a recunoscut că 70% dintre elevi au suferit dificultăți de conectivitate și alți 15% nu au avut contact regulat cu profesorii lor mai mult de două săptămâni consecutive. Toate aceste informații au fost oferite în urma unui sondaj realizat de UNICEF în noiembrie anul trecut.
Ecuador nu este singura țara care a trecut prin asta. Mai multe țări din lume, inclusiv România au întâmpinat probleme. În acest context, publicația spaniolă El Pais a decis să se implice în numeroase proiecte pentru a ajuta lumea să elimine acest fenomen al sărăciei. Proiectul spaniolilor se numește Planeta Futuro (Planeta Viitorului) și își propune până în 2030 să scape Terra de sărăcie și inegalitate.