Cum protejăm animalele? Provocare lansată de polițiștii buzoieni
Polițiștii din Buzău au lansat provocarea “Cum protejăm animalele?” elevilor claselor primare ale Școlii gimnaziale nr. 11 Buzău. Aflați cum au răspuns cei mici la această întrebare.
“Cum protejăm animalele?”. Aceasta a fost provocarea adresată elevilor claselor primare al Școlii gimnaziale nr. 11 Buzău de către polițiști. Provocarea a îmbrăcat forma unei competiții de desene, în care elevii clasei I și-au pus în pagină imaginația, îndemânarea artistică, dar și spiritul civic, ilustrând modalități de ocrotire a animalelor, ființe vulnerabile alături de care trăim.
Competiția a avut loc în perioada 9 – 18 martie. Numărul de participanți a fost de 27 de elevi. Pe data de 19 martie lucrările au fost jurizate de un reprezentant de la Biroul pentru Protecția Animalelor. Acestuia i s-a alăturat cadrul didactic coordonator, Daniela Albu.
Cu toții au avut de câștigat
Au fost acordate trei premii și șapte mențiuni. De asemenea, una dintre lucrări a primit un premiu special pentru originalitate.
Pe parcursul competiției, polițiștii de la Protecția Animalelor au încercat să le insufle copiilor respectul pentru animale. Cei mici au aflat mai multe despre cum să gestioneze situațiile de abandon în cazul animalelor domestice. Un alt aspect important a fost protejarea animalelor sălbatice.
Conform polițiștilor principala soluție pentru a opri abuzul împotriva animalelor este educația. Din acest motiv asemenea acțiuni sunt foarte importante în rândul copiilor și a adolescenților. Această mentalitate protectivă față de ființele vi nu ne oferă doar obligații, ci și multe beneficii. Cu toții au avut de câștigat în urma acestei experiențe.
Cum depistăm un caz de abuz
Este foarte important să protejăm animalele. Cu toții împărțim această planetă. Dacă toate animalele ar dispărea lumea nu doar că ar fi mult mai plictisitoare, dar nici noi nu am putea să supraviețuim. Fii activ și implică-te atunci când observi că un animal este abuzat. Un animal în pericol este un animal care se află în următoarele situații:
animal care a fost rănit sau torturat;
animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul cu arma;
animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute;
animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.