Locuri de poveste din România: Pădurea colorată de la Poienari
Locuri de poveste din România. După pandemie vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile. Iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților
În 2017, Pădurea Dumbrava din satul Poienari, comuna Baia de Fier, județul Gorj, a prins viață. Sute de copaci „au fost condamnați la viață”, așa cum descria un critic proiectul numit ArtLand „Grădina Paradisului”. Ce s-a întâmplat de fapt? Ei bine, artistul Mihai Țopescu alături de alți invitați de-ai săi au transformat pădurea într-un loc cu adevărat de poveste. Folosind vopsea ecologică, cu toții au vopsit 500 – 600 de copaci în culori puternice. Scopul acestui proiect a fost acela de a-i face pe oameni să redescopere frumusețea naturii înțelegând-o, iubind-o și mai ales protejând-o. „Pădurarii marchează copacii cu roșu și îi condamnă la moarte, Mihai Țopescu i-a vopsit în culori și, astfel, copacii au fost condamnați la viață”, spunea un critic de artă, conform Cult-ura.
„În acest colț de Rai fiecare descoperă altceva! Sunt 500-600 de copaci vopsiți în culori puternice și în funcție de cum te miști în jurul lor descoperi altceva! Un permanent tablou. Mă bucur că a ieșit așa! Am visat acest proiect și l-am gândit vreme de câțiva ani. Am făcut foarte multe machete, am crezut în el, l-am vizualizat, iar acum după ce este gata, mă simt liniștit”, spunea artistul Mihai Țopescu, conform aceleași surse.
Pădurea colorată de azi
În 2017, Lucreția Pîrvulescu, cea care a asigurat vopseaua ecologică, invita turiștii acolo pentru a se relaxa și pentru a se simți bine. Au trecut aproape patru de la crearea acestui loc de poveste, loc care este foarte apreciat de oameni. Pădurea de la Poienari se află pe drumul dintre Târgu Jiu și Vâlcea. Pe același drum merg și cei care vizitează mănăstirea Polovragi, Cheile Oltețului sau merg la Rânca. Majoritatea dintre ei aleg să facă o pauză în această pădure colorată. Așa se face că de la ideea artistului de a atrage atenția asupra defrișărilor s-a ajuns la crearea unui loc îndrăgit de foarte mulți oameni.