”Gânduri și flori pentru mama”: Cel mai frumos dar este unul oferit din suflet
Se apropie ziua mamei și vreți să îi oferiți un cadou deosebit. Cel mai frumos dar este unul oferit din suflet. Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București vă invită la ”Gânduri și flori pentru mama”. Iată mai multe detalii.
În apropiere de 8 martie sunteți invitați la un minunat atelier gratuit pentru copii. Puteți face creații cu diorame pentru mame și să vă distrați. Când? Sâmbătă în 6 martie în intervalul orar 11:00-12:30. Unde? Sala de sticlă, intrarea administrativă a Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti”. Cine poate participa? Atelierul gratuit este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani.
Cum vă înscrieți? Înscrierea este gratuită în baza biletului de acces în muzeu. Pentru mai multe informații puteți intra aici sau puteți scrie la adresa contact@sosdelta.ro.
Despre muzeu
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București este “Muzeul din inima capitalei”, care și-a deschis porțile pentru public în anul 1936. Expoziția permanentă acoperă o suprafață de 14 ha având 380 de monumente, 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu și peste 250.000 de documente de arhivă referitoare la sat și viața sa tradițională. Expozițiile permanente și cele temporare atrag un număr de 500.000 de vizitatori anual. Muzeul Satului este obiectivul cultural cel mai vizitat din România, deschis în toate zilele săptămânii și o MARCĂ românească și europeană care inspiră încredere.
Ideea unui muzeu în aer liber în România se înfiripă încă din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În 1867 Alexandru Odobescu, eminent om de cultură, propune prezentarea, în cadrul Expoziţiei Universale de la Paris, într-un pavilion special amenajat, a unor monumente de arhitectură populară. Ceva mai târziu, savantul Alexandru Ţzigara Samurcaş avea să preconizeze aducerea în Muzeul Etnografic, de Artă Naţională, Artă Decorativă şi Artă Industrială din București a unor ”gospodării autentice şi complete din toate regiunile mai însemnate locuite de români”.