Cristian Măcelaru și Daniel Ciobanu vin într-un concert excepțional de Beethoven
Muzica este hrana sufletului, iar muzica clasică îți oferă un moment de relaxare și de bucurie. Ce este mai frumos în luna femeii decât un Concert în apitală cu sala plină de oameni. Cristian Măcelaru și Daniel Ciobanu vin într-un concert excepțional de Beethoven. Iată mai multe detalii.
Filarmonica ”George Enescu” organizează un concert extraordinar cu public, cu un program integral Beethoven. Concertul va fi condus de Cristian Măcelaru, cel mai important dirijor român de pe scena internațională de astăzi, numit de curând director muzical al Orchestrei Naționale a Franței. În ipostaza de solist va apărea Daniel Ciobanu, primul artist în rezidență al Filarmonicii, care va interpreta Concertul nr.4, în sol major, pentru pian și orchestră, op.58 la noul pian Steinway al instituției. În partea a doua, publicul va putea asculta celebra simfonie Eroica din creația lui Beethoven, de la a cărui naștere s-au împlinit 250 de ani în decembrie 2020.
Când? Marți și miercuri 9 și 10 martie, ora 19.00. Unde Filarmonica ”George Enescu” din București.
Cum iau bilet?
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 19:00. Telefon: 021.315.68.75 De asemenea De asemenea puteți cumpăra Online, de aici Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numărul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete.
Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de
siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.
Un dirijor premiat
Cu o activitate dirijorală în plină ascensiune, Cristian Măcelaru este unul din cei mai reprezentativi dirijori ai generației sale. Aflat deja în al doilea an de când deține funcția dedirijor șef al WDR Sinfonieorchester Koln, dirijorul și-a început activitatea de director muzical al Orchestrei Naționale de Franței în septembrie 2020. A fost distins, la începutul anului 2020, cu premiul GRAMMY® pentru dirijat cu înregistrarea făcută pentru Decca Classics cu Concertul pentru vioară de Wynton Marsalis cu Nicola Benedetti şi Philadelphia Orchestra. Din vara anului 2020, este director artistic şi dirijor principal al World Youth Symphony Orchestra la Interlochen Center for the Arts. Tot în 2020, a intrat în al patrulea sezon de director artistic și dirijor al Cabrillo Festival of Contemporary Music, el mai important festival dedicat repertoriului simfonic contemporan la nivel mondial.
Un pianist bun
Pianistul Daniel Ciobanu, primul artist în rezidență al Filarmonicii ”George Enescu“, începând din stagiunea 2020-2021. A început studiul pianului sub îndrumarea meticuloasă a profesoarei Cosma Magdolna. La vârsta de nouă ani a luat, în paralel, ore de pian cu profesoara Delia Bălan, la Bacău. Ulterior a devenit elevul profesoarei Mihaela Spiridon, care l-a îndrumat până la terminarea liceului. În această perioadă, a obținut numeroase premii la olimpiadele școlare și concursurile desfășurate în țară.
Beethoven: Ludwig van Beethoven a fost un compozitor german, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Este considerat un compozitor de tranziție între perioadele clasică și romantică ale muzicii