„Mai multe șanse prin educație” – program de reintegratre pentru copii și tineri
Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună a demarat proiectul „Mai multe șanse prin educație”. Proiectul constă în furnizarea de servicii educaţionale. Acesta se adresează unui număr de 600 de copii/tineri/adulţi care au părăsit timpuriu sistemul de educaţie. Aflați mai multe detalii de la ȘTIRI PENTRU COPII.
Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună, în calitate de lider de parteneriat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş și Inspectoratul Școlar Judeţean Dâmboviţa implementează începând cu data de 31 decembrie 2020 proiectul „Mai multe şanse prin educaţie!”.
Obiectivul general al proiectului constă în furnizarea de servicii educaţionale. Proiectul se adresează unui număr de 600 de copii/tineri/adulţi. Aceștia au părăsit timpuriu sistemul de educaţie. Așadar, se dorește reintegrarea lor prin prin intermediul programului educațional de tip „A doua şansă”. Programul este conceput pentru dobândirea sau completarea competenţelor cheie. Pe de altă parte, proiectul urmărește îmbunătăţirea nivelului de competenţe pentru 515 angajaţi din învăţământul preuniversitar (personal didactic, personal de sprijin şi auxiliar şcoli, echipă managerială la nivelul şcolii) din Regiunile Sud-Muntenia (judeţul Dâmboviţa) şi Centru (judeţul Mureş).
Rezultatele prevăzute
515 personal din învățământul preuniversitar și echipa managerială selectat și înregistrat în grupul țintă în vederea participării la programe de formare;
515 persoane reprezentând personal didactic/personal de sprijin identificat, beneficiază de programe de formare în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei școli incluzive;
600 de persoane, copii/tineri/adulți sunt selectate și înregistrate în grupul țintă în vederea participării la sesiuni de orientare și consiliere și ulterior în programe de formare;
600 de persoane, copii/tineri/adulți beneficiază de servicii funcționale integrate. Servicii de consiliere și orientare a carierei cu scopul de a-i readuce în sistemul de educație și formare;
600 de persoane, copii/tineri/adulți beneficiază de sprijin pentru participarea la programe de educație (reîntoarcerea la sistemul formal de educație și formare) de tip ”A doua șansă”; Cel putin 396 de persoane copii/tineri/adulți au finalizat programe de tip a doua șansă, urmare a sprijinului primit.
60 de copii/tineri/adulți, participante în subactivitatea A3.2 vor obține o calificare la finalizarea programelor de tip ”A doua șansă”.
18 campanii de promovare (câte 6 campanii/an în decursul celor trei ani de implementare) a programului „A doua șansă”, de promovare a menținerii în școală a elevilor, a reducerii părăsirii timpurii a școlii și promovarea beneficiilor reîntoarcerii în sistemul de educație și formare pentru tinerii și adulții care nu și-au finalizat educația obligatorie.
1 Management eficient și sănătos;
1 activitate de informare și publicitate derulată conform cerințelor.
Valoarea totală a proiectului este de 9.523.834,98 lei, iar valoarea cofinanțării UE este de 8,095,259.77 lei.
Proiectul a început la data de 31 decembrie 2020, având ca dată de finalizare ziua de 30 decembrie 2023
Dicționar
Prevăzut: care este dedus din fapte, fenomene, date etc. precedente;