Șase povești pentru copii curioși. Ce cărți trebuie să citească micuții
Este important ca un copil să crească cu basme și povești pentru a-și dezvolta imaginația, dar este extrem de important să își facă și o idee despre lume. Ce cărți trebuie să citească micuții? Iată șase povești pentru copii curioși.
Cititul ”ne împinge” într-un anumit mod să ne întrebăm ce se întâmplă în jurul nostru și să dorim să aflăm mai multe despre lume. Următoarele cărți oferă răspunsuri la întrebările copiilor și părinților.
”Companionii de aventură” de Cisco García și María Perera este o carte perfectă pentru cei mici. Gonzalo are 3 ani și povestește zilnic cu părinții săi. Mama lui este medic, așa că lucrează multe ore în spital vindecând bolnavii. Tatăl său este jucător de tenis în scaun cu rotile. Tăticul se antrenează câteva ore pe zi și concurează la turnee din întreaga lume. Cei trei au aventuri și depășesc împreună problemele care apar. Cisco Garcia’s Companions of Adventures amintește trecutul și prezentul unui om care a avut un accident de snowboarding, care l-a lăsat într-un scaun cu rotile. Este experiența adevărată trăită de autorul cărţii. Cisco a reacționat la un eveniment neprevăzut și a transformat ceea ce părea o problemă într-o oportunitate. O poveste exemplară despre acceptare, efort, curaj și optimism.
Genetica și prietenia
O altă carte care merită lecturată este ”Genetica” de Carlos Pazos. Dr. Valentina explică de ce cățelul ei Mendel este galben, în timp ce blana fraților este maro. La prima vedere, motivul nu este cunoscut, dar datorită unui microscop se observă celulele și ADN-ul îndeaproape. Cartea Genetica de Carlos Pazos aparține seriei „Știința explicată celor mici” și tratează misterul geneticii într-un mod simplu și vizual. Lucrarea devine o carte de referință pentru a înțelege și a aprofunda acest subiect științific. Formatul de poveste cu culori strălucitoare îl face plăcut și va atrage atât copiii, cât și părinții. Examinați diferitele părți ale celulelor și multe altele. Veți deveni experți în genetică.
”Până când ne putem îmbrățișa” de Eoin McLaughlin și Polly Dunbar. Cartea prezintă o poveste emoționantă publicată în 2002. Hedgehog și Tortoise au fost prieteni foarte buni și au vrut să se îmbrățișeze, dar li s-a interzis să se atingă. În ce alte moduri ai putea să-ți arăți prietenia? Autorii acestui album ilustrat au inclus o dedicație adresată în special celor mai mici: ”Pentru toți copiii care nu îi pot îmbrățișa pe cei dragi”. Această lucrare este simplă și propune alte modalități de a arăta afecțiune și prietenie: trimiterea de scrisori, un salut, un cântec și multe altele. Ce credeți?
Există cărți care se păstrează în timp, care însoțesc generații diferite, care trec granițele și se adaptează rapid la diferite culturi. Acest lucru se întâmplă cu lucrarea ”Ascunsă în pădurea” de Mitsumasa Anno, publicată pentru prima dată în 1977 în Japonia. Plictiseala nu mai are loc în timpul tău liber, datorită acestei cărți. Autorul invită familia să pătrundă în pădure, să se bucure de floră și să caute animalele ascunse. Paginile sale sunt pline de detalii, cu tonuri verzi care te fac să te bucuri de natură fără a fi nevoie să călătorești.
O lume mare care trebuie descoperită
”Lumea este casa mea” scrisă de Maïa Brami și Karine Daisay este a cincea noastră propunere. Narda locuiește în Bolivia și este norocoasă că poate merge la școală. James este din Kenya și merge 12 kilometri până la școală. Kasemchaï este thailandeză și la începutul anului școlar își tunde părul. Prin această carte poți să călătorești și tu în jurul lumii întâlnind diferiți copii care povestesc despre ziua lor: școală, casă, familie, mâncare, festivaluri tradiționale, floră și faună. ”Lumea este casa mea” cu texte de Maïa Brami și ilustrații de Karine Daisay reprezintă o ”ușă deschisă” către cunoașterea altor culturi într-un mod simplu și direct. Peste 20 de personaje povestesc despre istoria și obiceiurile lor. Paginile vă vor duce în diferite locuri din lume, cum ar fi: Japonia, Suedia, Australia, Israel, Franța, Mexic, Anglia, India și Bulgaria.
”Cursurile Maestrului Picosso” de Ricardo Peregrina Pablo este ultima noastră propunere. Picosso este cel mai faimos pictor țânțar care conduce Academia de Artă Picosso. La cursurile sale este întotdeauna însoțit de elevul său Chincheta, un mic gândac care încă nu poate desena. ”Clasele Maestrului Picosso” este o carte didactică în format comic care vă învață treptat cum să desenați. Începe cu materialul de care aveți nevoie, alegerea locului de muncă și modul în care țineți creionul. Apoi continuă să explice concepte, tehnici și trucuri, pe lângă exerciții pentru a exersa ceea ce ați învățat. Unele dintre subiectele abordate sunt: menținerea proporțiilor, simetria, perspectiva, mișcarea personajelor și siluetele. Dar mai sunt multe. Nu ratați acest curs de desen predat de un profesor atât de special.