Disney+ continuă să mărească lista neagră a personajelor de animație și din filmele pentru copii. Păpușile Muppets au fost acuzate de discriminare. Acestea au devenit ultimele personaje controversate de pe mult iubita platformă de streaming. Aflați ce momente au dat naștere noilor controverse.
Seria Muppets a fost o serie foarte populară care a fost difuzată între anii 1976 – 1981. Deși poate pentru copiii din ziua de astăzi nu mai sunt relevante, cândva păpușile Muppets erau cunoscute pe tot globul. Fiecare copil se uita fascinat la amuzantele păpuși și la poveștile lor caraghioase.
Din această cauză platforma Disney+ a decis să difuzeze mult iubitul show de televiziune începând cu 19 februarie. Ce este bizar însă este faptul că 18 episoade sunt însoțite de un avertisment privind conținutul.
Disney nu a explicat exact motivul acestei decizii. Totuși, în sezonul cinci din 1980 poate fi observat într-un episod steagul confederat, un steag foarte controversat în Statele Unite care este asociat cu rasismul și cu “supremația albă”.
Potrivit Variety, printre episoadele care se deschid acum cu un avertisment se numără cele găzduite de Steve Martin, Johnny Cash, Peter Sellers, Debbie Henry, Spike Milligan, Kenny Rogers, Marty Feldman și Joan Baez.
Compania dorește să deschidă un dialog despre aceste probleme
„Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum. În loc să eliminăm acest conținut, dorim să recunoaștem impactul său nociv, să învățăm din acest lucru și să generăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai incluziv”, a declarat compania pentru The Guardian.
Nu este pentru prima dată când platforma Disney+ decide să adopte astfel de măsuri. În urmă cu o lună a fost limitat accesul copiilor la câteva dintre animațiile clasice. Motivul este conținutul de prejudecăți rasiale pe care acestea îl aveau.
Compania a angajat consilieri externi pentru a se asigura că tot conținutul care poate fi pus sub semnul întrebării este evaluat corespunzător. Scopul final nu este acela de a interzice acele desene animate, ci de a deschide un dialog despre importanța toleranței și a combaterii rasismului și a prejudecăților rasiale. “În loc să eliminăm acest conținut, vedem o oportunitate de a genera dezbateri și de a deschide dialogul asupra istoriei care ne afectează pe toți”, a transmis compania. Sursă foto: pixabay.com