Timișorenii au șansa să facă o schimbare în educație. Cum vă puteți implica
Timișorenii au șansa să schimbe situația învățământului din oraș și să aducă un plus în educație pentru copiii lor. Primăria invită toți cetățenii în consiliile de administrație ale unităților de învățământ. Iată cum vă puteţi implica.
Primarul Dominic Fritz a lansat în 10 februarie 2021 un apel deschis către cei care doresc să ia parte la schimbarea învățământului timișorean. Cum? Devenind reprezentanții primarului în consiliile administrative ale grădinițelor, școlilor și liceelor din oraș. Ce fac acești reprezentanți? Aceștia vor face legătura dintre unitatea de învățământ și echipa primăriei și vor facilita conexiuni cu diverse comunități din jurul unităților de învățământ care vor să se implice în educație.
Fiecare grădiniță, școală, liceu are un consiliu de administrație, în care primarul are responsabilitatea de a-și desemna un reprezentant al său. Din consiliu fac parte părinți, cadre didactice și reprezentanți ai Consiliului Local Timișoara. Anul acesta administrația locală timișoreană lansează invitația spre toți cei care doresc să fie activi.
”Părinții și profesorii au sesizat că, până acum, reprezentanții primarului nu s-au implicat în rezolvarea problemelor școlilor și nici nu au contribuit cu idei noi. De aceea vrem să dăm timișorenilor un rol mai important în conducerea școlilor. Vrem să atragem și să implicăm în consiliile de administrație timișoreni preocupați de educație, cu experiențe diverse și care sunt motivați să ia decizii curajoase în beneficiul copiilor”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
Ce trebuie să faceți?
Se caută oameni dispuși să susțină acest rol voluntar circa 2-4 ore pe lună. Atenție! Cei selectați nu pot fi membri în consiliul de administrație al grădiniței/școlii unde merge copilul lor sau altă rudă apropiată. Însă pot servi în consiliul de administrație al unității de învățământ de care se simt atașați – poate fi școala din cartier pe lângă care trec zilnic, grădinița unde a mers copilul lor și ale cărei nevoi le cunosc îndeaproape sau un liceu vocațional la care simt că pot contribui cu perspectiva lor profesională, pentru a-l duce la următorul nivel.
Candidaturile pot fi trimise până în 21 februarie, ora 23:59. Acestea vor fi evaluate de către o comisie formată din reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, pe baza unei metodologii și a unei grile standard. Mai multe informații aici.