Astăzi, 9 februarie sărbătorim Ziua Siguranței pe Internet. Această zi are ca scop creșterea gradului de conștientizare pentru un Internet mai bun și mai sigur. Aflați de la ȘTIRI PENTRU COPII cum marcăm această zi.
Un studiu publicat de Salvați Copiii arată că 27,5% dintre copiii din România petrec peste șase ore online într-o zi de școală. Intr-o zi de vacanță, procentul acestora crește la 48,3%. Studiul a fost efectuat în anul 2019. Așadar, în anul 2021, în contextul pandemiei cifrele au crescut semnificativ.
Dezbatere online privind Ziua Siguranței pe Internet
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, E.S. Andrew James Noble, Maria-Mădălina Turza, Președinte, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Elena Savu, Șef al Biroului de Investigare a Infracțiunilor de Pornografie Infantilă prin Sisteme Informatice, Inspectoratul General al Poliției Române sunt printre participanții la dezbaterea organizată de Salvați Copiii pentru a marca Ziua Siguranței pe Internet.
Evenimentul va avea loc astăzi, 9 februarie, de la ora 15.00.
La întâlnire vor fi date publicității cele mai recente informații privind conținutul ilegal întâlnit pe paginile web din România. Acestea au fost obținute în cadrul liniei de raportare esc_ABUZ.
eTwinning susține Ziua Siguranței pe Internet 2021
Anul acesta, eTwinning își propune să promoveze educația media și va sublinia importanța abilităților de gândire critică, familiarizându-i pe profesori cu metodele de contracarare a fenomenului dezinformării și știrilor false. Vor fi organizate variate activități axate pe această tematică: oportunități de dezvoltare profesională, kituri de proiect pentru profesori și elevi, conferințe, campanii de comunicare și articole publicate pe portal. eTwinner-ii pasionați de siguranța online se pot înscrie și în grupul Bringing eSafety into eTwinning projects, în cadrul căruia au posibilitatea să facă schimb de cunoștințe de profil cu alți colegi.
eTwinning a fost lansat în 2005 drept componentă fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene. eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, începând din 2014.
Acțiunea se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unităţi şcolare şi inspectorilor şcolari.