Geografie și Jules Verne. Cum ar fi să călătorești în jurul lumii și să fii limitat de timp?
În acest weekend aveți parte de aventură, distracție și călătorie în mod virtual datorită Muzeului Național al Hărților și Asociației Atelier D. Cum ar fi să călătorești în jurul lumii și să ai un timp limitat pentru a străbate Globul Pământesc? Aflați mai multe detalii despre aventurile lui Jules Verne.
Jules Verne înseamnă clar aventură și mister. Mulți copii și părinți îl cunosc ca autor al unor cărți faimoase precum ”Insula misterioasă”, ”20.000 de leghe sub mări” , ”O călătorie spre centrul pământului”, ”Căpitan la cincisprezece ani”, etc.
În acest weekend nu călătoriți cu Nautilus pe sub apă, dar plecați în jurul lumii. Sâmbătă, 6 februarie 2021, de la ora 11, toți copiii de 6 – 10 ani sunt invitați la atelierul interactiv online ”Ocolul Pământului: Calcutta” din noul modul al programului online de geografie culturală dedicat explorării Pământului și lecturii, organizat de Asociația Atelier D împreună cu Muzeul Național al Hârților, după cartea ”Ocolul Pământului în optzeci de zile” de Jules Verne.
La acest atelier călătorim prin orașul indian Calcutta și învățăm despre elefanții din Asia; propunem soluții pentru protejarea munților, pădurilor și râurilor.
Virtual, dar educativ
Timp de o oră și jumătate, prin aplicația Zoom copiii se vor simți bine. De asemenea vor învăța lucruri noi despre geografie, cum ar fi unde este Calcutta și prin ce aventuri trec personajele faimosului roman.
”Vom analiza fragmente din romanul lui Jules Verne ”Ocolul Pământului în optzeci de zile” și vom propune soluții unor probleme globale de azi.
Cum vă înscrieți? Participarea este posibilă numai pe bază de rezervare şi prin completarea formularului disponibil aici. Prețul este de 30 lei / participant
Vă reamintim că Muzeul Hărților are o expoziție foarte interesantă intitulată ”Donații recente. Fascinația lumii antice”. O puteți vizita până în 14 februarie 2021. Mai multe detalii pe Muzeul Național al Hărților.