Muzeul de Științele Naturii vă invită la Proiectul educațional Ziua Ursului
Muzeul de Științele Naturii vă invită la Proiectul educațional Ziua Ursului. Cei mici vor avea ocazia să învețe mai multe despre giganticul animal care trăiește în pădurile din România. Aflați în continuare care este programul evenimentului și cum puteți să vă înscrieți.
Muzeul de Științele Naturii vă invită, în perioada 1 – 5 februarie 2021, să participați la Proiectul educațional Ziua Ursului. În condițiile actuale, respectând toate normele sanitare de distanțare fizică, preșcolarii și elevii claselor I – IV sunt așteptați să învețe despre speciile de urs de pe mapamond și mediile lor de viață, despre ursul preistoric și fosilele care ne amintesc de acesta.
Cei mici vor participa la un număr mare de activități
Lecțiile vor fi completate cu materiale audio – video și exponate din colecțiile muzeului. Participanții vor face un top 10 al celor mai mari urși, vor desena măști de urs și ursuleți, vor citi ghicitori și povești și vor afla multe curiozități despre cel mai mare animal din pădurile noastre.
Lecțiile muzeale vor avea loc în fiecare zi, la Muzeul de Științele Naturii, în perioada 1 – 5 februarie 2021, între orele 10.30 – 12.00. Pentru fiecare zi se pot înscrie maxim 8 copii pentru a putea fi asigurată distanțarea socială. Pentru o bună desfășurare a activităților, organizatorii vă roagă să consultați fișa de înscriere și condițiile de participare la acest proiect. Înscrierile se pot face la telefon 0230 213775, în fiecare zi, între orele 9 – 17, până la data de 29 ianuarie 2021.
România are cel mai mare număr de urși bruni din Europa
Ursul brun este o specie de urși din genul ursus. Marele animal este deosebit de puternic, având un corp de până la 2,5 metri lungime. Acesta poate trăi până la 30 de ani în natură și până la 50 de ani în captivitate.
În Europa există aproximativ 14.000 de urși bruni. Conform datelor din 2014, în România se află între 6.000 și 6.300 de exemplare. Asta înseamnă că avem cea mai mare populație de urși din Europa.
Ursul are o capacitate deosebită de a se adapta la mediu. Acest lucru se datorează supersimțurilor sale. Uriașul animal are un simț al auzului și al mirosului ieșit din comun. Urechile îi permit ursului să ne audă chiar de la 300 de metri distanță.
Pentru mai multe articole interesante și invitații la evenimente vizitați site-ul ȘTIRI PENTRU COPII.