Star Wars și Baby Yoda: Ce legătură are acest film cu ideea de parenting?
Putem învăța lucruri din filme care nu au legătură cu realitatea și să le aplicăm și în viața reală? Ar putea fi o întrebare pentru orice familie. Războiul Stelelor este pe lista celor mai vizionate filme pentru întreaga familie, însă ce legătură are acest film cu ideea de parenting? Vă povestim astăzi.
The Mandalorian este o serie extrem de iubită de băieți și fete din întreaga lume, dar și de părinți. Dacă nu ați văzut încă seria din universul Războiului Stelelor, practic este vorba despre un tip blindat care se plimba pe diferite planete cu un bebeluș. Faimosul Baby Yoda mai târziu are un nume, dar în ochii privitorilor va fi întotdeauna Baby Yoda. El este plimbat prin univers. Omul blindat îl ține în brațe sau într-un cărucior zburător pe micuțul Yoda și se luptă cu oamenii în timp ce caută babysitters.
Toți părinții au un Baby Yoda viu acasă
Mulți părinţi spanioli au asemănat soldatul din film cu viața lor când se naște un bebeluș. De ce? ”In felul nostru și fără arme laser, toți părinții suntem mandalorieni. Îngrijim bebelușul cu toată grija din lume, îl plimbăm, îl veghem, îl protejăm. Ne pendulăm cât putem cu el pe umeri. Ne topim când își mișcă mâinile sau se uită la noi cu ochii. Căutăm întotdeauna pe cineva mai responsabil să-l lăsăm lui și să aibă mai multă grijă de el”, spune o tânără mămică din Spania.
”Nu am îndrăzni niciodată să ne comparăm cu angajamentul monoparental 24/7 al multor mame eroine. Îmbrățișăm conceptul de ‘lup singuratic călătorind prin galaxie’, sau versiunea low-cost, ‘tată pustnic care își plimbă copilul în timp ce ascultă podcast și cumpără în supermarket’. Dacă Mando se confruntă cu vânători de recompense nemiloase, noi ne confruntăm cu dureri de spate din cauza purtării copilului”.
Grupuri de părinți
Înainte de a naște, femeile participă la cursuri în care întâlnesc alte viitoare mame și își dau reciproc numerele de telefon mobil. Fac grupul WhatsApp unde ”se stresează reciproc cu nelămuriri”. ”Odată ce bebelușul se naște, grupul postpartum nu ar trebui să lipsească pentru a se ajuta reciproc, pentru a-și da sfaturi și pentru a vorbi despre cum durerea alăptării unește foarte mult. Și, bineînțeles, să se întâlnească pentru a ieși la plimbare, pentru a bea o cafea, pentru a alăpta în armonie”, spune o altă mămică spaniolă
În Spania există grupuri de părinți care își scot copiii la plimbare, care fac Zoom pentru a comenta cât de inutili se simt uneori și cât de greu le este să facă orice din cauza oboselii.
ŞTIRI PENTRU COPII vă ține la curent cu ultimele noutăți. Ar fi o idee genială și pentru părinții români? Ce părere aveți?