Proiectul presupune acordarea de servicii de recuperare și consiliere psihologică direct la domiciliu. O echipă mobilă se va deplasa la familiile copiilor aflați în risc de abandon și care nu au acces la servicii de recuperare. Această echipă mobilă este formată din specialiști și anume un kinetoterapeut, un psiholog și un asistent social.
„Luna aceasta au fost contactate 14 familii din Roman în vederea evaluării inițiale sociale, psihologice și kinetoterapeutice impuse în proiect. La începutul lunii februarie se vor încheia contractele de furnizare de servicii între familie și DGASPC Neamț, ulterior începând recuperarea propriu-zisă la domiciliul copiilor cu dizabilități.
În prima etapă a proiectului se va lucra cu aproximativ 10 copii încadrați în grad de handicap de pe raza municipiului Roman, urmând ca până la finalizarea proiectului să se ajungă la 42 de beneficiari din Roman și zonele limitrofe”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanții DGASPC Neamț.
Rezultate pozitive
DGASPC Neamț se așteaptă ca echipa mobilă de la Roman să aibă rezultate la fel de bune ca cea de la Piatra Neamț. „DGASPC Neamț are de câțiva ani o echipă mobilă ce funcționează în zona Piatra Neamț. A avut rezultate remarcabile, oferind copiilor defavorizați sau în situații de risc terapiile necesare. Chiar la ei acasă. Ne dorim ca și echipa mobilă ce va funcționa la Roman să aibă aceleași rezultate pozitive. Și astfel, în timp, să putem veni în sprijinul cât mai multor copii cu probleme. Copii pentru care accesul la serviciile de care au atâta nevoie este dificil momentan.
Astfel, sperăm să reducem riscul de abandon ajutându-i pe copii să rămână în familie și în comunitate. Intervenția echipei mobile vizează și dezvoltarea unui parteneriat activ cu serviciile existente la nivelul comunității, fiind o garanție suplimentară a coerenței în ceea ce privește aplicarea planului de recuperare a copilului cu dizabilități”, spune Cristina Păvăluță, directorul general al DGSPC Neamț, conform Monitorul Neamț.