Trei elevi români au construit o bicicletă care produce energie electrică
Trăim într-o lume plină de tehnologie și într-o lume în care copiii sunt foarte deștepți. Despre o combinație dintre cele două vă vorbim azi. Trei elevi au construit o bicicletă care produce energie electrică. ȘTIRI PENTRU COPII vă oferă detalii.
Andrei Șerban, Rareș Zamfira și Andrei Florescu sunt trei dintre elevii de clasa a VIII-a care învață la Școala „George Topîrceanu” din Mioveni. Copiii au reușit să facă o bicicletă care poate produce energie electrică. Practic, bicicleta lor produce energie electrică în momentul în care pedalezi. Iar costul ei de implementare este chiar unul redus, maxim 700 lei. Totul sub îndrumarea mentorului lor Maria Ivanciu. Ea este absolventă a Universității Cambridge, iar acum lucrează la Rolls Royce.
Proiectul cu bicicleta care face energie electrică a ajuns în finala concursului „Viitorul pe placul tău”. Competiția face parte din festivalul Romanian Science Festival, primul festival național de științe din România. Cei trei elevi au lucrat șase săptămâni la proiectul lor cu bicicleta care produce energie electrică. După ce s-au hotărât ce vor să facă, băieții au realizat câteva variante de design și animații pe care le-au integrat într-un video explicativ.
O pasiune comună și lucruri învățate
De ce o bicicletă? Pentru că plimbatul cu bicicleta este o pasiune comună a celor trei. „Sunt pasionat de matematică, fizică, informatică, dar şi de plimbatul pe bicicletă. Am și o pagină de Instagram cu matematică, numită Radical2Square. Eu am ajutat echipa în cadrul proiectului pe partea de descrieri, dar am dat și sugestii pentru macheta 3D și videoclip. Din acest proiect am învățat cât de importante sunt comunicarea și lucrul în echipă”, a declarat Andrei Șerban pentru Adevărul.
Rareș Zamfira, unul din cei trei elevi, s-a ocupat de modelul 3D și de editarea video: „O abilitate pe care am învățat-o datorită acestui concurs a fost să folosesc Blender, un program open-source de randare și modelare 3D. Eu m-am ocupat de modelul 3D, editare video și scrierea textului pentru voice-over”.
Scopul echipei nu a fost să câștige neapărat concursul, ci mai degrabă să-și pună în practică proiectul. Andrei Florescu este cel de-al treilea elev al echipei. Pe el acest proiect l-a ajutat să fie mai organizat. „Acest proiect mi-a îmbunătățit abilitățile de cooperare, cât și pe cele de marketing. Am învățat să-mi împart corect timpul și sarcinile. Am învățat să mă mulez rapid în funcție de sarcină, în special când a fost nevoie de editarea ultimei părți din video.
Încă de la începutul concursului, targetul echipei ElectricGen nu a fost câștigarea concursului, ci construirea a ceea ce ne propunem. De aceea, în viitorul apropiat ne dorim construirea unui home-trainer. Nu o să ne dăm bătuți și sperăm să reușim”, a declarat Andrei Florescu, tot pentru Adevărul.