Noua înșelătorie privind Netflix. Cum ne protejăm?
Noua înșelătorie privind Netflix. Better Business Bureau spune că a primit mai mult de 100 de rapoarte prin trackerul său de înșelătorie. Aflați mai multe detalii de la ȘTIRI PENTRU COPII.
Better Business Bureau (BBB) relatează că escrocii promit Netflix gratuit timp de un an. Aceștia folosesc o nouă înșelătorie prin mesaje text. În acest fel, consumatorii sunt puși în pericol privind furtul de identitate.
Se întâmplă într-un moment în care oamenii petrec mult mai mult timp acasă, între vremea de iarnă și restricțiile COVID-19. Înșelătoria se practică în Statele Unite ale Americii.
Noua înșelătorie privind Netflix. Cum ne protejăm?
„Datorită pandemiei, Netflix vă oferă un an de serviciu gratuit pentru a vă ajuta să rămâneți acasă. Faceți clic pe link pentru a vă înscrie”, este mesajul care se regăsea pe ecranele consumatorilor.
Linkul duce consumatorii la un site web unde li se cere să completeze informații personale. De asemenea, vi se poate cere să adăugați o metodă de plată.
„Cu toate acestea, site-ul nu este administrat de Netflix”, a spus BBB. „Persoanele care s-au înscris au împărtășit în mod involuntar informații personale cu escrocii. Acestea sunt expuse riscului de furt de identitate.
Mai mult, BBB a spus că, dacă consumatorii adaugă informații de plată, li se pot percepe taxe pentru serviciile pe care nu le vor primi niciodată. În cel puțin un caz, cardul de credit al victimei a fost taxat în mod repetat chiar și după ce a solicitat o rambursare.
Netflix nu cere informații printr-un mesaj text
Pe site-ul său, Netflix a spus că nu va cere niciodată oamenilor să introducă informații personale într-un text sau e-mail. De asemenea, serviciul de streaming nu va solicita niciodată plata prin intermediul unui furnizor terț sau al unui site web.
„Dacă textul sau e-mailul se leagă de o adresă URL pe care nu o recunoașteți, nu dați click pe ea”, afirmă Netflix pe site-ul său. „Dacă ați făcut asta deja, nu introduceți nicio informație pe site-ul web care a fost deschis.”
În timp ce multe companii legitime folosesc mesaje text pentru a comunica cu clienții, escrocii au venit cu propriile lor contra-mesaje. BBB are câteva sfaturi pentru a evita escrocheriile cu mesaje text.
Sfaturi
Nu credeți fiecare text pe care îl primiți. Ca regulă generală, companiile nu vă pot trimite mesaje text decât dacă alegeți să le primiți. Dacă primiți un mesaj text de la o companie și nu ați dat permisiunea de a vă contacta în acest mod, continuați cu prudență.
Mergeți direct la sursă. Dacă o ofertă pare ciudată sau prea bună pentru a fi adevărată, contactați direct compania căutând online informațiile lor oficiale de contact. Apelați sau trimiteți prin e-mail serviciul clienți pentru a afla dacă mesajul text pe care l-ați primit este legitim.
Aruncați o privire atentă la adresele web. Dacă urmați un link într-un mesaj text pe care credeți că este legitim, examinați cu atenție adresa web înainte de a întreprinde orice acțiune pentru a vă asigura că vizitați site-ul oficial al unei companii și nu similar.
Ignorați instrucțiunile pentru a scrie „STOP” sau „NU”. Chiar dacă vă dați seama că mesajul este o înșelătorie, nu trimiteți mesaje text din niciun motiv. Este posibil ca escrocii să dorească să trimiteți mesaje text pentru a verifica dacă numărul dvs. de telefon este unul activ. În schimb, pur și simplu blocați numărul pentru a evita să primiți mesaje în viitor.
Schimbați-vă parola. Netflix îi sfătuiește pe clienții săi să își schimbe parola dacă au fost vizați.
Dicționar
Înșelătorie: faptă a celui care înșală; înșelăciune;