”Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends” caută artiști talentați
Complexul Muzeal Național Moldova face parte dintru-un proiect inedit, alături de alte instituții educaționale din străinătate. Ești un tânăr artist care are nevoie de afirmare și recunoaștere internațională sau pur și simplu vrei să participi la un proiect cool? ”Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends” caută artiști talentați. Mai multe detalii în continuare.
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași participă, în calitate de partener, alături de Fundacion Universitaria San Antonio, din Murcia, Spania, Turun Ammattikorkeakoulou Oy (Turun), din Turun, Finlanda, ”Culture Hub Croatia” Platforma za edukaciju, din Split, Croația, la proiectul ”Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends”, coordonat de Združenje Mest Slovenije (Asociația Orașelor Istorice din Slovenia), din Škofja Loka, Slovenia. Proiectul are o durată de implementare de doi ani, acoperind intervalul octombrie 2020 – septembrie 2022, obiectivul principal fiind acela de a contribui la promovarea patrimoniului cultural european și la dezvoltarea economică a sectoarelor creative și culturale.
”În acest context, lansăm astăzi un apel deschis dedicat tinerilor artiști români, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, cu scopul de a selecta patru dintre ei, pentru a deveni membri într-o echipă internațională multidisciplinară și a participa la procesele de co-creație Refresh”, spun organizatorii.
Apel deschis pentru tinerii artiști
În cadrul proiectului internațional “Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends” se în caută patru artiști din România, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani.
Acest apel este pentru tine, dacă:
ai vârsta cuprinsă între 18-30 de ani
ești student, ai absolvit recent sau te afli într-o fază timpurie a carierei tale;
ești activ în domeniul artelor vizuale, inclusiv noile media, film și video, artele spectacolului, inclusiv muzică, dans, teatru și circ
te interesează patrimoniul cultural material și imaterial
ești curios și deschis în gândire
dorești să te implici în procese de co-creație, muncă interdisciplinară și colaborativă
ai cunoștințe temeinice de limbă engleză
Artiștii selecționați vor face parte din echipa Refresh+ pe parcursul proiectului, abordând în maniere inovatoare interpretarea patrimoniului și a legendelor. Tinerii pot beneficia de prezentarea și promovarea la nivel internațional a creației lor.
Artiștii norocoși vor participa, alături de alți 13 artiști din România, Slovenia, Finlanda și Spania într-un Bootcamp cu durata de 5 zile, organizat în Split (Croația) în aprilie 2021 (costurile de transport, cazare și masă fiind acoperite prin proiect).
De asemenea vor participa la săptămâna de producție din Slovenia (octombrie 2021) sau România (februarie 2022) (costurile de transport, cazare și masă, precum și de producție fiind acoperite prin proiect). Câştigătorii pot beneficia de coaching și mentorat pe parcursul întregului proces, inclusiv de training în domeniul marketingului în Spania (iunie 2022). Aici pot învăța și dezvolta strategii de co-creație.
Cum poți aplica?
Ai nevoie de următoarele docucemente: CV, portofoliu (max 10 MB), scrisoare de intenție în care să îți exprimi interesul și modul în care participarea la acest proiect poate contribui la dezvoltarea ta profesională (maxim 1500 caractere). Trimite documentele la adresa de email: coralia.costas@palatulculturii.ro. Nu uita că data limită: 10 februarie 2021. Candidații selectați vor fi anunțați cel târziu la data de 1 martie 2021.
Despre proiect
“Refresh Plus. Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends” este un proiect european cofinanțat prin Programul Europa Creativă, sub programul Cultura, și este coordonat de Asociația Orașelor Istorice din Slovenia cu sprijinul partenerilor din România, Spania, Finlanda și Croația. Principalul scop al proiectului este acela de a consolida capacitățile din sectorul cultural și creativ. Proiectul vizează să aducă o contribuție la ghidarea noilor generații de artiști europeni în consolidarea capacităților lor de a avea o carieră artistică internațională independentă și o poziționare pe piață.