Ascultatul cărților audio dezvoltă limbajul și îmbogățeşte vocabularul copiilor
Cărțile audio sunt cea mai bună alternativă pentru copiii foarte micuți care încă nu știu să citească. Este demonstrat că ascultatul cărților audio dezvoltă limbajul și îmbogățește vocabularul copiilor. Se poate spune că îi ajută și pe bebeluși să spună primele cuvinte mai repede. Cum putem profita de aceste instrumente moderne? Aflați în continuare. Părinții ar trebui să le cumpere copiilor cărți audio chiar dacă nu au început să vorbească încă. Vorbirea şi vocabularul se dezvoltă în timp. Fondatoarea ”Mi Fábrica de Historias”, o aplicație spaniolă oferită de Sikii spune că instrumentele pe mobil cu povești audio sunt perfecte pentru micuți. Familia nu trebuie să dețină neapărat un E-book ultimul model. Vă trebuie un telefon inteligent.
În pandemie copiii au stat oricum foarte mult pe dispozitive, cu peste 50% mai mult decât înainte. Timpul petrecut pe gadget-uri este extrem de nociv pentru creierul lor. ”Noi suntem de părere că nu trebuie să găsiți soluții pentru a-i menține ocupați pe copii. Părinții și copiii trebuie să aibă obiceiuri sănătoase care să nu afecteze dezvoltarea celui mic”, spune Mäelle Chassard, fondator al Mi Fábrica de Historias.
Aplicația celor de la Sikii îi lasă pe copii să își aleagă eroii, locul, tovarășii de drum ai protagoniștilor, astfel încât cel mic să participe direct la povestire.
Mäelle Chassard spune că utilizatorii se simt mândri că au făcut ceva nou și se distrează învățând. Prin cartea audio copilul aude noi cuvinte, le repetă apoi învață să le spună corect, iar în final să le introducă în context. Ascultând o poveste poți ține și un discurs mai ușor deoarece ”înveți structuri și argumente fără să știi că o faci”.
Folosiți povești audio de câte ori aveți ocazia pentru a învăța, indiferent dacă în casă sunt bebeluși, preșcolari sau elevi mai mari. ŞTIRI PENTRU COPII vă ține la curent cu ultimele noutăți.