Copiii care petrec mai mult timp cu părinții lor sunt mai inteligenți
Părintele este persoana care devine modelul și sursa de inspirație a copilului în special în copilărie. Un studiu nou arată că toți copiii care petrec mai mult timp cu părinții lor sunt mai inteligenți. Mai multe detalii în continuare.
Despre inteligența copiilor și despre modalități de a ne face mai deștepți s-au spus multe. Clar părinții ne influențează inteligența. Micuții depind de părinții lor la început și învață totul de la ei, preiau comportamente, limbaj, gesturi. Ei copiază tot. Specialiștii spun că toți copiii care petrec mult timp cu părinții sunt mai deștepți.
“Succesul unui elev nu vine numai din faptul că părinții inteligenți aduc pe lume copii inteligenți”, a spus cercetătorul Eric Gould, autor al studiului.
Cum s-a ajuns la această concluzie?
În urma unui studiu desfășurat pe 22.000 de copii din Israel, care și-au pierdut unul dintre părinți până la vârsta de 18 ani, 77.000 de copii cu părinți divorțați și peste 600.000 de copii care nu au experimentat niciunul dintre scenariile de mai sus.
La copiii orfani de un părinte au observat că pierderea mamei are un impact mai mare asupra evoluției copilului. Prezența unei mame vitrege ar mai atenua puțin efectul negativ al pierderii mamei biologice. De asemenea, un tată prezent și atent la problemele copilului ar ajuta mult micuții.
Copiii care și-au pierdut tatăl sunt puțin diferiți de cei rămași fără mamă. Nu s-au găsit diferențe între succesul academic al copiilor cu mame ce s-au recăsătorit după moartea soțului și al acelora cu mame rămase singure. Prin urmare educația mamei are impact mai mare decât cea a tatălui. Spre exemplu, familia cu mamă casnică și mulți copii este dovada că mama se ocupă de ei mai mult.
Asemănătoare este și situația părinților divorțați în ceea ce privește mama și tatăl.
Specialiștii spun că fetele sunt mai afectate decât băieții atunci când vine vorba de pierderea unui părinte, de orice fel.