Ce se întâmplă cu școala online. Ministrul a făcut anunțul
Școala online nu e deloc pe placul elevilor sau au profesorilor, chiar dacă inițial părea o fericire. Noul ministru al Educației a luat o decizie în acest sens. Iată ce se întâmplă cu școala online.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, are vești importante pentru milioane de elevi. Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență care are legătură cu activitatea didactică. Mai exact, va permite continuarea învăţământului exclusiv online până în februarie, conform spuselor acestuia.
„Vom avea şedinţă de Guvern (n.r. azi). Vom avea o Ordonanţă de Urgenţă prin care putem să continuăm învăţământul online. Aşa cum am început semestrul I, cu siguranţă, vom termina semestrul I online. Speranţa şi dorinţa noastră este să organizăm semestrul II într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizat, e nevoie de o schimbare la Legea 55. Aceasta dă dreptul ministrului Educaţiei să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în faţa unei întrebări: dacă iniţiem Ordonanţă de Urgenţă pentru învăţământul online, haideţi să-l iniţiem până în septembrie 2021. Am refuzat acest lucru şi am spus: nu; îl iniţiem până în data de 8 februarie, deci cu bună ştiinţă, mi-am retezat, mi-am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învăţământ online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Antena 3.
Când revin elevii în bănci
Evoluția ratei de infectare cu COVID-19 și modul în care se derulează campania de vaccinare reprezintă doi factori foarte importanți în decizia de a se reveni sau nu la sistemul clasic de învățământ.
Ministrul Sorin Cîmpeanu a afirmat că îşi doreşte ca semestrul al doilea să se deruleze „în maniera clasică”, adică cu prezența elevilor și profesorilor în sălile de clase.
Analiza cu privire la situaţia epidemiologică, în baza căreia se va lua o decizie, va fi făcută de experţi în sănătate, conform informațiilor transmise de către Ministrul Educației. De asemenea, revenirea la sistemul clasic de educație presupune respectarea în continuare a unor reguli stricte.
Ministrul a vorbit și despre desfășurarea examenelor naționale, Sorin Cîmpeanu, a declarat că „este esenţial” să existe o predictibilitate. În cazul în care elevii nu vor putea reveni în bănci, ar putea fi efectuate schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor şi care să compenseze eventuale deficite ce „nu se pot reţine în sarcina elevilor”.