Desertul pe care l-au mâncat astronauții de Revelion
Anul 2020 s-a încheiat, iar toată lumea a sărbătorit asta. Chiar și astronauții. ȘTIRI PENTRU COPII vă spune astăzi care a fost desertul pe care l-au mâncat astronauții de Revelion.
La noi, pe Pământ, lucrurile sunt simple. Mesele sunt pline de fel și fel de mâncăruri, băuturi și dulciuri. În spațiu însă, lucrurile nu mai sunt așa de simple. Dar astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au descurcat.
Pe lângă faptul că nu au avut parte de toate bunătățile de pe Pământ, astronauții au și sărbătorit trecerea din 2020 în 2021 cu două ore mai târziu ca noi. Asta fiindcă ei se ghidează după ora de Greenwich. Au trimis un mesaj către Pământ, iar apoi cu ce credeți că au sărbătorit? Nici nu vă trece prin cap. Cu ridichi. Exact, cu o legumă.
Ceea ce este important de știut este că acele ridichi sunt cu totul speciale. Asta datorită faptului că au fost crescute chiar acolo, în spațiu. Pentru că este foarte greu ca astronauții să primească produse proaspete în spațiu, aceștia s-au bucurat foarte tare de ridichi. „Aveau același gust ca cele din grădină”, a spus Kate Rubins, unul din astronauți. NASA speră ca pe viitor să se extindă agricultura în spațiu.
Beneficiile ridichilor
Chiar dacă astronauții nu au avut sarmale, fripturi sau torturi, ridichile le-au oferit o mulțime de beneficii pentru sănătate. Aceste legume mici sunt bogate în vitamine și minerale și pot preveni boli grave precum cele de rinichi sau cancerul. În compoziția ridichilor se regăsește vitamina C, acid folic, potasiu, vitamina B6, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu.
De asemenea, ridichile au un conținut mic de grăsimi saturate și de colesterol, ceea ce oferă imunitate organismului. Totodată, aceste legume sunt ideale pentru curele de detoxifiere, alături de salata verde. Ridichile mai protejează sistemul digestiv, combat bolile respiratorii și curăță rinichii.