Ce trebuie să facă școlile urgent? Ministerul Educației precizează
Ce trebuie să facă școlile urgent? În perspectiva încheierii semestrului I, Ministerul Educației face unele precizări. Astfel, toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, sunt anunțate că trebuie să transmită anumite informații. Vi le prezentăm mai jos.
Reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente și conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de către Ministerul Educației și Cercetării prin HG 370/2020 – programul „Școala de acasă”, HG 756/2020, OUG 144/2020, precum și prin intervenții realizate la nivel local.
Reactualizarea datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie și internet, în vederea desfășurării în cele mai bune condiții posibile a activităților de predare/evaluare.
Modul de acoperire cu personal calificat și procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare în timpul anului școlar 2020-2021.
Platforma de informare
După finalizarea acestui proces, unitățile școlare vor identifica și raporta numărul elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Raportarea se face până la 11 ianuarie 2021. Acest lucru se face în vederea stabilirii planului de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar. Acesta este cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online.
Ministerul Educației va solicita tuturor școlilor, inspectoratelor școlare și universităților publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Solicitarea se face în vederea informării corecte a personalului din învățământ cu privire la campania națională de vaccinare, precum și în sprijinul încurajării vaccinării. Informațiile puse astfel la dispoziție vor constitui o contribuție la educația pentru sănătate a elevilor și studenților.