Pinocchio revine pe marile ecrane, într-o prezentare spectaculoasă
La 80 de ani de la primul film Pinocchio, păpușa vie, se întoarce pe marile ecrane într-o prezentare spectaculoasă. Walt Disney produce o peliculă cu Tom Hanks în rolul lui Geppeto, tâmplarul care l-a cioplit pe Pinocchio.
Tom Hanks și regizorul Zemeckis se înțeleg bine pe platoul de filmare. Au lucrat împreună la Forest Gump, Cast Away și The Polar Express. O poveste despre povești se anunță acum o provocare pentru amândoi.
Povestea lui Pinnochio
Geppetto, un biet tâmplar italian – când a văzut teatrul de păpuși condus de Mangiafuoco – decide să construiască o marionetă de lemn. Își vizitează prietenul și colegul Mastro Ciliegia, pentru a-i cere o bucată de lemn la care să lucreze. Ciliegia îi dăruiește lui Geppetto un butuc viu. Acesta începe să construiască marioneta, pe care decide să o numească „Pinocchio”.
Istoria primului film
La sfârșitul anilor 1930, Walt Disney stabilește noi standarde în tehnica de animație luxuriantă și frumoasă. Se bucură de un nou nivel de recunoaștere la nivel mondial. Acesta este alimentat în continuare de succesul spectaculos adus de Alba ca Zăpada.
După o explozie de activitate de producție, Walt face o oprire în primăvara anului 1938 și renunță la o mare parte din munca depusă. Apoi reorganizează poveștile până în 1939. Personajele din poveste se concentrează și devin indivizi vii, distincți, grație artiștilor și talentelor vocale exterioare care le aduc la viață.
De la designul de personaje la designul pictural: Albert Hurter, Gustaf Tenggren și alți celebri artiști conceptuali ai studioului Disney elaborează stilul vizual luxuriant al lui Pinocchio, cu accent pe atmosfera Lumii Vechi. Acest capitol este ilustrat în mod liberal cu picturile și desenele lor, unele dintre ele fiind opere de artă în sine.
Porniți vechea casetă de muzică
Regăsim melodiile familiare îndrăgite ale filmului, precum și câteva care au fost dezvoltate, înregistrate (în unele cazuri), apoi extrase din film – și altele care nu au fost niciodată intenționate să fie auzite în film, ci doar în campania sa promoțională.
Pinocchio menține standardul ridicat de animație al personajelor din studioul Disney și adaugă un complement spectaculos de animație. Acest capitol explorează efectele vizuale inovatoare concepute pentru film, cu detalii și ilustrații ale noilor tehnici elaborate ale camerei.
Singurul Pinocchio
Filmul terminat care apare în februarie 1940 este o capodoperă a meșteșugului, spre deosebire de orice alt film înainte sau după aceea. Acest capitol oferă o prezentare cuprinzătoare a filmului, secvență cu secvență, cu detalii și lumini laterale asupra ideilor, tehnicilor și reviziilor individuale de poveste.
La teatru!
Studioul Disney depune un efort eroic în masă pentru a termina filmul până la termen. Pinocchio se bucură de inaugurări fastuoase din New York și Hollywood în februarie 1940. Primește recenzii și premii extatice și întâlnește un răspuns surprinzător de cald la box-office. Ulterior are loc distribuția filmului în America și în lume, dintre care o mare parte a fost deja scufundată în război.