Muzeul Țării Crișurilor din Oradea a invitat publicul la sfârșitul anului 2019 să adopte o vietate de la muzeu. Mulți oameni au devenit astfel părinți adoptivi pentru creaturile aflate în Vivariul Muzeului, iar acum proiectul continuă. Adoptă o vietate de la Muzeul Țării Crișurilor! Cum? Aflați în continuare.
Cel mai probabil reptilele, păianjenii, insectele și amfibienii nu sunt cele mai ”prietenoase” animale din lume din cauza înfățișării. Acestea sunt, însă vietăți fascinante care merită să trăiască. Reprezentanții muzeului au anunțat recent că proiectul prin care oamenii se pot îngrijii de vietățile din Vivariul Muzeului se continuă și în 2021. ”În urma succesului avut, suntem încântați să vă anunțăm că proiectul muzeal Adoptă o vietate de la Muzeul Țării Crișurilor continuă și în 2021!”.
Ce presupune adopția?
Adopția unui animal presupune exclusiv ajutorul material acordat de către orice persoană fizică sau juridică, timp de un an de zile, cu o sumă dedicată îngrijirii și hranei animalului adoptat – 60 lei/an persoanele fizice, 120 lei/an persoanele juridice. Adoptatorii vor putea da un nume animalului pentru care au optat și, de asemenea, vor primi o legitimație pe baza căreia vor beneficia de o intrare gratuită pe lună la Vivariu pentru a-l vizita. ”Menționăm că din acest an am decis că orice animal poate fi adoptat de maxim două persoane.” Înscrierile se fac la numărul de telefon 0259/706101, secția Relații Publice și Expoziții, între orele 10.00 și 15.00 sau direct la sediul muzeului (Str. Armatei Române nr.1/A). Persoana de contact pentru înscrieri și informații suplimentare este Lavinia Ungureanu, muzeograf Secție Relații Publice și Expoziții.
Vivariul de la Muzeul Țării Crișurilor este o expoziție permanentă a Secției de științe ale naturii și include două săli expoziționale cu o suprafață totală de 359 m². Este dedicat educației ecologice, fiind în același timp un punct de conservare și cercetare. În cele 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii sunt expuse circa 40 de specii locale și exotice: păianjeni, insecte, pești, amfibieni, reptile, păsări și mamifere .