Rethink – aplicația împotriva cyberbullying-ului. Știați că există o aplicație care limitează bullyng-ul cibernetic? Aplicația se numește ReThink și funcționează ca o extensie a browser-ului. Aceasta blochează cuvintele urâte. Aflați mai multe detalii de la ȘTIRI PENTRU COPII.
Trisha Prabhu, o tânără americancă în vârstă de 20 ani, din Naperville, Illinois, a dorit să îi ajute pe tineri să ia decizii mai inteligente online și să oprească transmiterea mesajelor de intimidare cibernetică. Ea a creat ReThink când avea doar 16 ani. La început a fost o extensie de browser care cere utilizatorilor să regândească mesajele potențial dăunătoare înainte de a le trimite. Între timp, ReThink a fost dezvoltată ca aplicație și poate fi descărcată și pe smartphone.
Trisha a vorbit în toată lumea despre invenția ei. Ea speră că va salva vieți, încurajând tinerii să se trateze reciproc cu bunătate și compasiune.
„Veneam acasă de la școală și s-a întâmplat să citesc un articol despre o fată care avea doar 11 ani. Aceasta se numea Rebecca. Sărise din turnul de apă al orașului ei și a murit. A făcut acest gest pentru că fusese agresată cibernetic. Nu-mi venea să cred că cineva de acea vârstă a putut să facă așa ceva”, a declarat Trisha în anul 2016 pentru Like a Boss Girls.
Cum a luat naștere ReThink
”Am început să fac niște cercetări și am aflat că, în timp ce site-urile de socializare urmăresc metode pentru a încerca să reducă agresiunea cibernetică, niciuna dintre ele nu pare să fie eficientă. Site-urilor de socializare le place să încerce ceea ce eu numesc „Opriți, blocați și raportați”. Îi încurajează pe adolescenți să oprească ceea ce fac, să blocheze agresorul cibernetic și să spună unui părinte sau tutore. Pare o metodă cu adevărat grozavă, dar problema este că 9 din 10 adolescenți nu spun nimănui că sunt hărțuiți cibernetic. (…) Mi-am dat seama că aveam nevoie de o soluție eficientă pentru a încerca să reducem acest lucru. Acolo s-a născut ReThink”, a mai povestit tânăra.
Din păcate aplicația nu funcționează în limba română. Sperăm că dezvoltatorii vor adăuga și cuvintele din limba română pe lista cuvintelor cheie negative. Voi ce părere aveți de o astfel de aplicație?
Dicționar
Agresor: persoană care atacă fără să fi fost provocată, care începe cearta sau bătaia;