Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii lansează campania ”Spune povestea ta de după mască
În spatele măștii pe care o purtăm zilnic toți ascundem o poveste de viață, speranțe și păreri. Voluntarii din cadrul Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii lansează o campanie inedită. ”Spune povestea ta de după mască” un proiect despre solidaritate, empatie și bunătate . Iată mai multe detalii.
Voluntarii din cadrul Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii lansează campania ”Spune povestea ta de după mască”. Proiectul presupune o serie de interviuri realizate cu oamenii de cultură care au reușit să se adapteze acestui an dificil. Aceștia au reușit chiar să devină un exemplu pentru cei din jur.
În contextul pandemiei cu COVID-19, întreaga comunitate a trecut prin schimbări și încercări cu un impact considerabil asupra vieții cotidiene. Întreaga umanitate s-a confruntat cu probleme de ordin economic, psihologic și social. Ceea ce ne ajută să mergem mai departe este sentimentul apartenenței care se bazează pe solidaritate socială. Aici este vorba de nevoia de a fi împreună în momente dificile, de a ne oferi sprijin în depășirea problemelor..
Izolarea, distanțarea socială, pierderea locurilor de muncă, restricțiile dure privind călătoriile au crescut gradual sentimentul de anxietate. Tristă a fost şi creșterea cazurilor de depresie, toate acestea sunt efecte ale pandemiei care afectează calitatea vieții. Campania “Spune povestea ta de după mască” a apărut din dorința de a ajuta persoanele afectate de pandemie, oferind speranță și sprijin prin povești reale. Mesajul transmis de tinerii voluntari pune în prim plan optimismul și puterea miraculoasă a cuvântului ”împreună”.
Campania „Spune povestea ta de după mască” este un proiect despre solidaritate, empatie și bunătate, prin care voluntarii vor strânge poveștile personale ale unor operatori implicați în viața culturală a orașului, iar prin intermediul lor, să arate publicului cum au reușit aceștia să se adapteze și să treacă peste momentele dificile din acest an.
Nevoia de a fi ascultați
”Vom întreba participanții care sunt metodele lor de gestionare a stresului, îi vom ruga să ne împărtășească câteva dintre experiențele lor din timpul pandemiei și îi vom încuraja să spună povestea lor de după mască. Prin aceste povești, ne dorim ca oamenii să se simtă încurajați, să înțeleagă că nu sunt singurii care au trecut prin momente dificile și să ia cele mai potrivite decizii, pe mai departe” – a declarat Valeria Dobrojan, voluntar în cadrul campaniei.
”Această campanie ne oferă posibilitatea de a împărtăși cu privitorii poveștile reale ale participanților, în care fiecare povestitor poate descrie experiența în mod personal, așa cum o simte.” – a afirmat Adriana Ivanov, voluntar.
”Deoarece în această perioadă dificilă fiecare dintre noi are ceva de spus și are nevoie să fie ascultat.”, a completat Simion Dumbravă, voluntar în cadrul proiectului.
”Noi, echipa Colecționarii de Povești, studenți și voluntari în cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană vom da startul campaniei ,,Spune povestea ta de după mască”, luni, 1 decembrie 2020.”, a declarat Gabriela Nistoran, voluntar în cadrul campaniei. Campania se va desfășura în mediul online pe pagina de Facebook a Asociației Timișoara 2021, unde săptămânal se vor încărca clipuri video cu poveștile reale ale oamenilor din diferite domenii, precum: cultură, economie, educație.
Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a fost înființată în 2011. Scopul acesteia este de a pregăti dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. După câștigarea titlului, Asociația își continuă misiunea de a dezvolta Programul Cultural. Asociația are misiunea de a strânge fondurile necesare organizării, promovării și implementării acestuia. Ulterior în anul 2023, Asociația va avea ca scop sprijinirea și dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunității. În anul 2019, în primul an de producție propriu-zisă, Asociația a derulat împreună cu partenerii săi peste 400 de evenimente. La acestea au luat parte peste 130.000 de persoane.