Unicornii există. Unul a fost văzut în pădurile din Banat
Natura este încântătoare și tot ea este „casă” pentru animalele care trăiesc în sălbăticie. Știm că în pădurile din România trăiesc urși, mistreți, căprioare etc. Asociația Wild Caraș-Severin a descoperit că și unicornii există. Unul a fost văzut în pădurile din Banat. ȘTIRI PENTRU COPII vă povestește mai multe.
Zilele trecute Asociația Wild Caraș-Severin a prezentat, pe pagina de Facebook, un video în care apare un mistreț alb. Acest fenomen este unul destul de rar întâlnit la noi, spun reprezentanții asociației. La câteva zile de la postarea acelui video, asociația vine cu o poză în care se regăsește un unicorn. Îl numim așa deoarece căpriorul are un singur corn, între ochi, și este mult mai jos decât în mod normal.
„Se pare că traversăm o perioadă interesantă, una în care ni se confirmă că „unicornii” nu sunt doar o legendă. După experiența recentă cu mistrețul alb, astăzi am primit de la una din camerele cu transmisie o fotografie cu un căprior cu un singur corn, poziționat central, chiar între ochi, mult mai jos decât sunt de obicei coarnele”, spun reprezentanții Asociației Wild Caraș-Severin.
Cineva spune că acela nu ar fi un corn, ci că este o pată de culoare. Asociația a răspuns comentariului anunțând că vor posta și filmarea cu acest unicorn, în momentul în care vor ajunge la cameră.
Monitorizarea faunei sălbatice
Clipul în care a apărut și mistrețul alb, fotografia cu unicornul, precum și alte materiale de acest gen fac parte din proiectul „Monitorizarea faunei sălbatice”. Asociația și-a propus să afle mai multe despre fauna sălbatică așa că a plasat camere de filmat în diverse zone.
„Prin acest proiect ne dorim să ajungem la o mai bună înțelegere a faunei sălbatice. Vrem să aflăm ce specii de animale sălbatice trăiesc în județul nostru. Care este densitatea lor, care este comportamentul lor, cât de mare este teritoriul pe care îl ocupă, cum interacționează speciile între ele.
Toate aceste date vor fi folosite în scopul protejării mediului natural și pentru identificarea posibilelor probleme care afectează fauna și flora. De asemenea, ne-am propus ca o parte dintre filmări și poze să le prezentăm publicului larg. Pentru a realiza o apropiere cât mai mare a acestuia față de natură. În acest fel populația locală poate vedea mediul natural din altă perspectivă, nu doar ca pe un bun pe care îl poate exploata în mod tradițional”, se arată pe site-ul asociației.