Elevii și profesorii, invitați la „Cea mai mare lecție din lume”
În data de 20 noiembrie toată lumea va sărbători Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Cu această ocazie elevii și profesorii sunt invitați la „Cea mai mare lecție din lume” (World Largest Lesson), inițiativă a UNICEF (Fondul Națiunilor Unite pentru Copii). ȘTIRI PENTRU COPII vă oferă detalii.
Până pe 22 noiembrie, zeci de mii de elevi din toată țara vor putea lua parte la un curs dedicat combaterii schimbărilor climatice, alături de tineri din întreaga lume. Cadrele didactice au puse la dispoziție materiale oferite de către UNICEF. Cu ajutorul acestora vor ține o oră de educație despre acțiunile pe care le putem face împotriva schimbărilor climatice.
Schimbările climatice reprezintă un aspect de care tinerii și copiii sunt îngrijorați. Viitorul planetei și generațiile din care fac parte sunt afectate de aceste schimbări.
În acest an elevii vor pleca de la un subiect actual și important: pandemia de Covid-19.
Măștile și mănușile pe care le folosim pentru a ne proteja au devenit o sursă suplimentară de poluare în întreaga lume. Chiar și la noi în țară măștile și mănușile aruncate necorespunzător pot deveni o problemă de sănătate și mediu. Copiii vor învăța cum să arunce în mod corect aceste materiale și vor fi îndrumați să vină cu idei pentru ca în localitățile lor să nu mai existe astfel de obiecte aruncate la întâmplare.
Educația copiilor pusă în pericol?
Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, spune că pandemia de Covid-19 a pus în pericol educația copiilor. Și o pune în continuare. „Pandemia de coronavirus a pus în pericol încă de la început educația copiilor. Iar pericolul a devenit și mai evident în ultimele săptămâni și zile, odată cu creșterea numărului de infectări și cu aplicarea scenariului roșu la nivelul întregii țări.
În acest context, UNICEF îi invită pe elevi și pe cadrele didactice să se alăture altor milioane de copii și profesori din întreaga lume, la fel de afectați de această pandemie, într-un demers unic, prilejuit de apropiata aniversare a Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, prin care pot învăța cum să reconstruim o lume mai curată și mai sigură pentru generațiile de acum și din viitor”, a declarat Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România.
Materialele didactice pentru lecție sunt disponibile accesând linkul www.qie.ro/drepturilecopilului/. Aici cadrele didactice se pot înregistra și descărca materialele de suport. După încheierea lecției, cadrele didactice sunt rugate să încarce fotografii și alte materiale rezultate. După această etapă, certificatul de participare va fi eliberat în format electronic.