”Măști care ascund zâmbete” ridică moralul elevilor spanioli. O campanie de suflet.
Masca de protecție ne împiedică să vedem în totalitate sau să comunicăm cu persoana din fața noastră deoarece nu îi putem observa expresia feței sau zâmbetul care de multe ori ne bucura ziua. Asta nu este o problemă în Spania deoarece o nouă campanie intitulată ”Măști care ascund zâmbete” ridică moralul elevilor. Mai multe detalii în continuare.
Pandemia a impus purtarea măștii peste tot, iar oamenii nu au mai văzut de mult niciun chip neacoperit de acest instrument de protecție. Copiii au cea mai mare nevoie să vadă fețele celor din jur pentru a avea bună dispoziție pe parcursul unei zile.
Fundación Aladina din Spania a început recent o campanie pentru toți elevii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Numele este ușor de reținut ”Mascarillas que esconden sonrisas” (Măști care ascund zâmbete). Campania dorește să le arate elevilor ce înseamnă solidaritatea și empatia prin activități distractive pe care le pot face acasă sau la școală. Scopul? Fundația propune oferirea zâmbetului drept cadou pentru copiii bolnavi de cancer.
Aladina va oferi gratuit toate materialele necesare școlilor, elevilor și părinților care participă. Fiecare școală participantă primește un ecran digital A4 cu un contur de mască, iar copiii sunt invitați să deseneze/decoreze singuri masca pe care visează să o poarte. Pot pune orice doresc ei. Elevii care nu merg fizic la cursuri pot intra pe site unde se află fișele de lucru pentru activități. Acestea se pot descărca rapid pe laptop.
Copiii prezenți la ore pot duce un plic acasă și să își invite rudele să doneze. La final această fundație va aduna toate desenele și va publica pe site cele mai reușite. Toți banii adunați vor ajunge la copiii bolnavi.
Fundația Aladina sprijină instituții de învățământ din toată țara și propune diferite soluții pentru adaptare la viața digitală. Cum ar fi un asemenea proiect și în România? ŞTIRI PENTRU COPII vă ține la curent cu ultimele noutăți.
Dicționar:
Empatie: este capacitatea de a recunoaște și, într-o oarecare măsură, de a împărtăși sentimentele care sunt experimentate de către o altă ființă