MNAR oferă gratuități și reduceri pentru mai multe categorii de public
MNAR oferă gratuități și reduceri pentru mai multe categorii de public. Începând de la 1 noiembrie mai multe categorii de public vor beneficia de acces gratuit, bilete cu valabilitate extinsă şi abonamente pentru evenimentele organizate de muzeu sau programe de educaţie muzeală şi masterclass. Aceste măsuri sunt doar câteva dintre cele adoptate de Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR). Aflați mai multe detalii de la ȘTIRI PENTRU COPII.
MNAR oferă gratuități și reduceri pentru mai multe categorii de public
Începând cu data de 1 noiembrie accesul gratuit pentru mai multe categorii de public, bilete cu valabilitate extinsă şi abonamente pentru evenimentele organizate de muzeu sau programe de educaţie muzeală şi masterclass se numără printre măsurile adoptate de Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR).
Cine beneficiază de gratuitate
„Se vor bucura de gratuitate, pe tot parcursul anului, toţi elevii şi studenţii la arte vizuale (arte plastice şi istoria artei), arhitectură, teatru, film, conservator, dar şi toţi artiştii vizuali. De asemenea, de gratuitate vor beneficia și pensionarii care au activat în domeniul cultural artistic. Totodată, încurajăm vizitele la muzeu pentru copii. Și acordăm reduceri de 50% pentru adulţii care îi însoţesc şi de 25% pentru grupuri. Nu este uşor să realizăm venituri în această perioadă dificilă. Însă considerăm că prin aceste schimbări vom reuşi atragerea publicului larg şi fidelizarea vizitatorilor noştri. Muzeul este al comunităţii, ne dorim să fim aproape de toţi cei care fac parte din mediul artistic şi împreună să contribuim la educarea şi dezvoltarea creativă a tuturor generaţiilor”, a declarat Cristina Verona, manager interimar al MNAR, potrivit unui comunicat al instituţiei muzeale .
Preşcolarii, elevii etnici români din afara graniţelor ţării, bursierii statului român, persoanele cu handicap, veteranii de război, membrii I.C.O.M., I.C.O.M.O.S., angajaţii instituţiilor muzeale din România, angajații Ministerului Culturii şi angajații serviciilor deconcentrate ale acestuia, delegaţiile oficiale beneficiază de intrare liberă la MNAR şi la muzeele satelit (Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul ‘K.H. Zambaccian’, Muzeul ‘Theodor Pallady’), conform noii grile tarifare.
Programul „Miercurea gratuită”
Există și un program numit „Miercurea gratuită”. Prin intermediul acestui program MNAR oferă intrare liberă tuturor persoanelor în prima zi de miercuri a fiecărei luni.
De asemenea, de gratuitate vor mai beneficia: copii până la 18 ani în perioada vacanţelor, elevi şi studenţi la arte vizuale (arte plastice şi istoria artei), arhitectură, teatru, film, conservator, artişti vizuali pe baza unui document doveditor, posesori de carduri Euro 26#, cu vârsta de până la 30 de ani, în fiecare zi de 26 din fiecare lună, atunci când aceasta nu cade într-o zi când instituţia este închisă pentru public; toate categoriile de public, o zi în fiecare lună (prima zi de miercuri), pensionari care au activat minimum 10 ani în domeniul cultural artistic.
Prețul biletelor
De la 1 noiembrie, preţul unui bilet pentru vizitarea unei galerii la MNAR va fi de 20 de lei. Iar pentru vizitarea întregului muzeu (Galeria Naţională, Galeria de Artă Europeană şi Spaţiile Istorice ale fostului Palat Regal). Biletul combinat va fi de 40 de lei şi va fi valabil 7 zile de la cumpărare.
Lista tarifelor care vor intra în vigoare de la 1 noiembrie 2020 poate fi consultată pe site-ul instituţiei, la secţiunea tarife.
Muzeul Național de Artă al României
Muzeul Național de Artă al României a luat ființă în anul 1948. În acel an i s-a dat în folosință clădirea fostului palat regal de pe Calea Victoriei din București, puternic afectat în urma bombardamentelor din 1944. Încă de la început, muzeul a avut un caracter enciclopedic, grupând colecții variate de artă românească, europeană și orientală. El este păstrătorul celui mai reprezentativ patrimoniu de artă medievală și modernă românească. De asemenea este un instrument indispensabil pentru cunoașterea culturii vizuale românești.