70% dintre tați și-au întărit legătura cu propriul copil în pandemie
Copilul petrece în mare parte primii ani de viață alături de mamă, care își dedică tot timpul creșterii lui. Multi tați lucrează în permanență și unii pot afirma că acesta nu petrece destul timp cu familia. Un studiu recent publicat arată că 70% dintre bărbați și-au întărit legătura cu propriul copil în pandemie. Mai multe detalii în cele ce urmează
Starea de urgență a fost urmată de starea de alertă și de o serie de schimbări în întreaga lume. Oamenii au fost forțați să stea în case, iar asta a dus la o serie de efecte negative precum stres, depresie, vinovăție, dar au apărut și lucruri pozitive precum întărirea relației dintre părinți și copii. Conform unui raport elaborat de Universitatea Harvard cu ajutorul unui eșantion de 1319 americani, relația copil-părinte a devenit mai puternică. Acest studiu realizat de celebra universitate arată că 70% dintre tați au recunoscut că și-au întărit relația cu proprii copii în pandemie.
Este rândul tatălui să învețe despre propriul copil
Mama, din punct de vedere istoric, a fost mereu cea care s-a ocupat de copii și probleme domestice. Practic, femeia a lucrat, dar s-a îngrijit și de copil în mod egal, spun experții americani. 70% dintre tătici au reușit să stea mai mult cu propriul copil și să învețe mai multe despre el. ”Doar 1,4% au afirmat contrariul, că s-ar fi îndepărtat de copil.”
Un alt raport realizat de aceeași universitate cu peste 1000 de respondenți spune că ”52% dintre tați au mărturisit că de la începerea crizei sanitare au vorbit mai multe cu propriul copil și au învățat ce interese au micuții lor. 51% au recunoscut că acum își cunosc mai bine odraslele. Mai mult, aceștia simt că dragostea dintre părinte și copil a crescut prin faptul că au descoperit pasiuni comune.
Specialiștii spun că este posibil ca tații să revină la viața de dinainte, dar ”părinții și copiii pot stabili anumite tradiții și ritualuri comune pentru a sta împreună. Pot face o rutină din asta.
De ce sunt importanți ambii părinți în dezvoltarea copilului? Participarea ambilor părinți ajută la dezvoltarea cognitivă și emoțională, iar asta conduce la rezultate școlare mai bune. ”Copiii au nevoie de atenție, iar lipsa acesteia îi face să se simtă abandonați sau neiubiți de părinte”. O relație puternică părinți-copii este sănătoasă pentru ambele părți.
ȘTIRI PENTRU COPII te ține la curent cu ultimele noutăți. Citiți site-ul nostru în fiecare zi pentru mai multe informații.
Dicționar:
Eșantion: cantitate mică luată dintr-un produs, pentru a examina felul, calitatea sau valoarea produsului; probă, mostră