Care este noua măsură adoptată de Germania în lupta cu coronavirusul
Care credeți. că este noua măsură adoptată de Germania în lupta cu coronavirusul? Germania a depășit 300.000 de cazuri de infecție cu COVID-19, iar guvernul a decis să includă o nouă măsură în lista oficială a regulilor care trebuie aplicate în lupta cu coronavirusul. Aflați mai multe detalii de la ȘTIRI PENTRU COPII.
Lupta împotriva COVID-19 continuă. În multe țări există reguli stricte pe care cetățenii trebuie să le urmeze. În Germania a mai apărut o nouă regulă obligatorie: aerisirea încăperilor.
„O aerisire regulată în toate incintele private și publice poate reduce considerabil riscul de infecție”, a decis guvernul german.
„De asemenea, aerisirea unei camere, a unei incinte, este poate unul dintre cele mai puțin costisitoare și cele mai eficiente mijloace pentru a reduce răspândirea coronavirusului”, a declarat un oficial al Cancelariei germane.
Angela Merkel: „aerisirea încăperilor este un lucru benefic”
Însăși Angela Merkel a explicat că celor trei principale directive oficiale în lupta cu virusul – distanțarea fizică, igiena mâinilor și masca – li se adaugă două noi recomandări: instalarea aplicației de alertare împotriva coronavirusului și aerisirea spațiilor private și publice.
Cancelarul a făcut apel la cetățeni să continue să respecte regulile, relatează Deutschland.de. „Păstrați distanța, respectați igiena, purtați o mască în viața de zi cu zi, folosiți aplicația de avertizare Corona ca supliment și ventilați încăperile în mod regulat. De asemenea, este important să se reducă numărul de contacte în zonele în care ratele de infecție sunt ridicate. Asta pentru a nu suprasolicita sistemul de sănătate și a pune economia la risc mai mare”, a declarat Cancelarul.
Cum aerisim corect
Aerisirea încăperilor presupune deschiderea largă a unei ferestre dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute, pentru a permite aerului să circule. Se pare că aerisirea este mult mai importantă decât decontaminarea suprafețelor din cauza așa-numitului „nor viral”, care plutește și pe care îl poate respira toată lumea. Aerosolii sunt arătați tot mai mult cu degetul ca fiind modalitatea prin care cineva contractează coronavirusul.
În continuare, măsurile cele mai importante de protecție rămân distanțarea fizică și purtarea măștii, dar aerisirea e o măsură suplimentară utilă în spațiile închise.
Situația în România
În țara noastră s-au înregistrat aproximativ 170.000 de cazuri de pacienți cu COVID-19. Reamintim că boala cauzată de coronavirusul SARS Cov-2 (COVID-19) este o boală infecțioasă care afectează plămânii, în principal, dar și alte organe. De asemenea, boala se poate transmite în principal prin picături respiratorii. Acestea sunt răspândite atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau expiră. Aceste picături sunt prea grele pentru a rămâne în aer, așa că se așează pe obiecte sau suprafețe.
Vă puteți infecta inhalând virusul dacă vă aflați în apropierea unei persoane cu COVID-19 sau atingând suprafețele contaminate, apoi atingându-vă ochii, nasul sau gura. Nu uitați să purtați mască și să vă protejați.
Dicționar
Cancelar: șeful cancelariei unei reprezentanțe diplomatice sau al unui consulat;