Cum s-a schimbat situația unităților școlare în această săptămână
Cum s-a schimbat situația unităților școlare în această săptămână. Ministerul Educației și Cercetării monotorizează zilnic dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național. Dinamica este influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ. Aflați mai multe detalii de la ȘTIRI PENTRU COPII.
Educația este nesigură în această perioadă. Copiii devin bulversați de la foarte multe schimbări de scenarii. Dinamica scenariilor de funcționare se schimbă de la o zi la alta. Astăzi aflăm împreună cum s-a schimbat situația unităților școlare în decurs de o săptămână.
La începutul săptămânii, în data de 6 octombrie 2020, situația a stat în felul următor:
– 12.474 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
– 4.838 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
– 344 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Iar la sfârșitul acestei săptămâni, în data de 9 octombrie 2020, s-a înregistrat următoarea situație:
– 12.368 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
– 4.894 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
– 394 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Schimbări
Dacă ne uităm atent la cifre putem observa că există câteva schimbări. Diferența este mai mare în cazul scenariului 1, unde numărul unităilor școlare a scăzut cu 106.
În cazul unităților de învățământ care urmează scenariul 2, numărul școlilor care urmează acest scenariu a crescut cu 56, iar în cazul instituțiilor școlare care urmează scenariul 3, numărul acestora a crescut cu 50.
Trebuie să menționăm că aceste schimbări s-au înregistrat în decurs de doar o săptămână.