Program de educație cinematografică. Sunteți pasionați de cinematografie? Dacă doriți să acumulați foarte multe cunoștințe în acest domeniu, The Other Europe’s Cinema propune un program de educație cinematografică pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani. Aflați mai multe detalii de la ȘTIRI PENTRU COPII.
Un program de educație cinematografică ne învață care sunt regulile după care se compune o imagine cinematografică. Cum se mișcă imaginile în mișcare și cum se încadrează realitatea noastră tridimensională în limitele bidimensionale ale cinemaului clasic.
Proiectul cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, al Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.
Educație cinematografică
Un proiect organizat de Asociația Culturală Contrasens dorește să familiarizeze adolescenții cu diferite abordări analitice. Și să încurajeze dezbaterile, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților de descifrare media atât de necesare în societatea de azi.
The Other Europe’s Cinema propune un program de educație cinematografică pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani. Programul urmărește să crească și să dezvolte interesul pentru filmul est-european.
Cele trei ateliere online sunt organizate de Asociația Culturală Contrasens împreună cu Asociația Bloc Zero, și fac parte din proiectul cultural The Other Europe’s Cinema.
Cine poate participa
Tinerii care au între 14 – 19 ani și își doresc să participe, se pot înscrie gratuit până la 6 octombrie.Tinerii interesați trebuie să completeze următorul formular: http://bit.ly/Ateliere-film-TheOtherEuropesCinema
O parte dintre discuțiile despre cinematografie vor avea loc în perioada 12 – 18 octombrie, în cadrul a trei ateliere online de introducere în specificul limbajului cinematografic, unde timp de două zile se va auzi povestea cinemaului (pe repede-nainte), de la Lumière la Netflix.
Asociația Culturală Contrasens susține, dezvoltă și promovează arta și cultura ca spațiu critic fundamental pentru dezvoltarea comunităților și a cetățenilor. Este un incubator pentru proiecte culturale, accelerator pentru startup-uri creative, oferă spațiu de dialog și experiment pentru artiști și manageri culturali, indiferent de generație și de exprimare artistică.
Asociația Bloc Zero
Asociația Bloc Zero este o organizație care își propune să asigure alternative culturale, sociale și educaționale, implicând activ comunitățile în acest proces. Prin activitățile sale, Bloc Zero lucrează la dezvoltarea unui program care să reunească o serie de inițiative adresate adolescenților și care are ca scop încurajarea folosirii mijloacelor artistice ca instrumente educaționale.
Dicționar
Contrasens: sens opus celui normal;
Critic: care apreciază, evaluează calitățile și defectele unor oameni, stări, fapte, opere etc;
Fundamental: de bază, principal, esențial, primordial;