Salvați Copiii ajută elevii vulnerabili la început de an școlar
Salvați Copiii ajută elevii vulnerabili la început de an școlar. Asociația alocă de urgență fonduri pentru copiii în risc de excluziune școlară, pentru că nu au laptop sau tabletă. Şcoala începe pentru ei în scenariul roșu sau galben. Cum plănuiește organizația să ajute copiii şi cum îi puteţi ajuta și voi? Aflați în cele ce urmează.
Organizația Salvați Copiii România alocă în regim de urgență fonduri pentru achiziționarea a 500 de tablete cu acces la internet, care să fie donate copiilor din așa numitele zone roșii – educație exclusiv online – sau galbene –participare școlară hibrid – clasic și online, al căror drept la educație e îngrădit în lipsa unui dispozitiv care să permită participarea școlară reală.
”E o situație de urgență, sunt câteva mii de copii care vor fi puși într-o situație critică de neparticipare școlară, pentru că nu au cum să acceseze cursurile online. E inadmisibil că s-a ajuns aici și că tocmai copiii vulnerabili sunt sacrificați, dar e imperios necesar mai întâi să identificăm o soluție și apoi să lucrăm la un plan pe termen lung, care să nu mai permită astfel de situații. Facem un apel la solidaritate, mai e nevoie de cel puțin 4.500 de tablete cu acces la internet. Echipele Salvați Copiii sunt pe teren, culeg date și se asigură că sprijinul ajunge nemijlocit la beneficiari”.
Până acum, Salvați Copiii a obținut mecanisme de finanțare pentru a dota 3.000 de copii cu tablete pentru a putea participa la cursuri online, dar mai sunt necesare multe.
Salvați Copiii a ajutat în pandemie
Echipele Salvați Copiii au asigurat recuperarea decalajelor cauzate de lipsa aparaturii necesare. Datorită acestei echipe s-au format 100 de grupe de copii vulnerabili în programul Școală după școală.
Salvați Copiii a contribuit anul acesta la formarea a 27 de grupe pentru Grădinița estivală undeau fost integrați copiii din ciclul preșcolar care nu au putut frecventa instituții de învățământ private.
Clasele funcționează în școli din București, Constanța, Craiova, Iași, Lupeni, Mangalia, Negrești, Petrila, Reșița, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș și Târgoviște.Douăzeci de grupe au fost deschise și în mediul rural: în localitățile Prejmer și Viștea de jos, dîn județul Brașov și în localitățile Bahnea și Idiciu, din județul Mureș. În total, 150 de cadre didactice, psihologi și asistenți sociali ai organizației au fost implicați în organizarea și susținerea activităților de vară.
Cum ajutați?
Persoanele fizice care vor să susțină începerea școlii în siguranță pentru toți Copiii, o pot face donând online aici. Persoanele juridice pot de asemenea contribui, prin donație direct în contul Salvați Copiii RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005. Puteți descărca contractul de sponsorizare direct aici.
ȘTIRI PENTRU COPII te ține la curent cu ultimele noutăți. Salvați Copiii ajută mii de copii de mai bine de 30 de ani. Bucurați-vă pentru că aveți acces la educație deoarece mulți copii nu își permit acest lux.