Natura intervine în inteligența copiilor. Oamenii de știință au facut o descoperire epocală
Un nou studiu publicat în revista medicală Plos arată că spațiile verzi din mediul urban oferă un nivel crescut de inteligență pentru copii. Natura intervine în inteligența copiilor. Oamenii de știință au facut o descoperire epocală. ȘTIRI PENTRU COPII vă povestește mai multe.
Se pare că spațiile verzi sunt benefice nu numai pentru inteligență, ci și pentru problemele de comportament. Acest studiu este primul care a analizat efectele pe care le au spațiile verzi în viața copiilor. La el au participat peste 600 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.
În urma analizei s-a observat că o creștere de numai 3% a spațiilor verzi ajută. Cartierele care au astfel de zone le oferă copiilor o creștere a IQ-ului mediu cu două puncte. Curios este faptul că acest efect a fost vizibil atât la copiii care provin din zone bogate, cât și la cei care provin din zone sărace.
Și fiindcă tot vorbim de IQ, să vă spunem care au fost punctajele obținute de copiii care au participat la studiu. Se pare că IQ-ul mediu a fost de 105. Cercetătorii au descoperit că cei cu un punctaj sub 80,4% au crescut în zone cu verdeață puțină. Toți copiii care au avut parte de spații verzi în zona în care locuiesc au avut un IQ de peste 80 de puncte.
Agresivitate mai scăzută
După cum spuneam încă de la început, spațiile verzi îi ajută pe copii și cu problemele de comportament. Se pare că agresivitatea a fost mai scăzută la copiii care au crescut în zone înverzite. Cercetătorii spun că în mare parte exclud ideea că acest efect s-ar datora situației financiare a părinților.
Tot ei spun că efectul asupra IQ-ului este dat de nivelul scăzut de zgomot și stres al copiilor. De asemenea, cercetătorii consideră că posibilitatea de a desfășura activități sociale și fizice este un alt aspect care îi ajută pe copii să aibă un IQ mai ridicat.