Locuri de poveste din România. După pandemie vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile, iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Astăzi facem o călătorie la munte. Vom vorbi despre un loc cu adevărat de poveste, neatins de tehnologia și agitația orașelor. Lacul Capra este unul glaciar și este situat pe versantul de sud al masivului Făgăraș, județul Argeș. Are o suprafață de aproximativ 1,8 ha și o adâncime de circa 10 – 11 metri. Partea frumoasă la acest lac este că se poate poposi aici cu cortul. Un bonus al locului, dacă îl putem numi așa, este un lac mai mic care se leagă de Lacul Capra. Se numește Căprița și este legat de fratele lui mai mare prin Pârâul Capra. Ca să ajungeți la lac aveți nevoie de aproximativ patru ore de mers cu mașina dacă plecați din Timișoara, Cluj sau București. De la Iași faceți în jur de șapte ore, iar de la Oradea aproximativ cinci ore și jumătate.
Priveliște
Locul are și o conotație istorică deoarece lângă lac se regăsește Monumentul Alpiniștilor. Acesta a fost construit în memoria a patru alpiniști care și-au pierdut viața într-o avalanșă în 1963. Tot acolo au mai murit alți patru orădeni, în 2002. În zonă se pot parcurge mai multe trasee, toate oferind peisaje spectaculoase.
Să trecem la lucruri mai interesante. După cum bine știți, caprele negre sunt pe cale de dispariție și totodată protejate de lege. Acest lucru este unul trist, însă cu puțin noroc aveți ocazia să vă întâlniți cu ele în jurul Lacului Capra. Această experiență ar fi chiar una de poveste și cu siguranță de neuitat. De neuitat va fi și priveliștea oferită de lac, culoarea lui fiind una de un albastru intens.
În zonă mai puteți vizita Transfăgărășanul, Cascada Bâlea, Lacul Bâlea, Cascada Capra, Vârfurile Vânătarea lui Buteanu, Capra și Paltinu. Mai departe de ele se regăsesc Vârfurile Moldoveanu, Negoiu, Viștea Mare, Lespezi și Călțun, barajul Vidraru, Cabana și Lacul Podragu și Cetatea Poenari.