A fost nevoie de doar trei luni pentru construcția unei școli. Din toamnă, aproximativ 1500 de elevi vor învăța în săli de clasă noi. Școala a fost construită în sectorul 4 al Bucureștiului și a costat în jur de opt milioane de lei. ȘTIRI PENTRU COPII vă spune mai multe.
Nu numai că a fost construită în trei luni, dar este și prima școală construită de la zero în București, în ultimii 30 de ani. Ieri, 23 august, școala a fost inaugurată de către primarul sectorului 4, Daniel Băluță. Iată că tehnologia și soluțiile constructive folosite de alte țări au fost folosite și la noi, cele două corpuri ale școlii fiind realizate pe o structură metalică. Noua școală aflată în curtea Liceului de Metrologie Traian Vuia are 34 de săli de clasă, spații administrative, grupuri sanitare, cancelarie, cabinet medical, cameră de pază precum și spații de depozitare.
Primii elevi ai noii școli vor fi cei de la Liceul Tehnologic Mirea Vulcănescu și cei de la Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia. Și nu au fost aleși întâmplător. Clădirile vechi sunt în grad de risc seismic I. Asta înseamnă că la un cutremur mai mare acestea prezintă un risc major de prăbușire. În total, în noua școală vor învăța 1576 de elevi ai celor două unități de învățământ. Întreaga construcție a celor două clădiri a costat aproape 7,9 milioane de lei. Suma a fost plătită din bugetul local al sectorului 4.
Școală frumoasă, dar mai ales sigură
După ce școlile vechi vor fi reabilitate elevii se vor întoarce acolo. Școala cea nouă va fi parte a unui hub tehnologic educațional unde elevii vor avea parte și de activități de practică pe fiecare domeniu. „Sectorul 4 are soluții pentru infrastructura educațională. Am arătat ca se poate să construim de la zero în nici trei luni, spațiile necesare pentru 1500 de copii. Aceștia, indiferent că se găsesc în centrul sau la marginea sectorului, trebuie să beneficieze de aceleași condiții. Noile clădiri nu sunt doar foarte frumoase, ci, poate cel mai important, oferă elevilor condiții de maximă siguranță. Totodată, aici vom reuni toate liceele cu profil tehnologic, astfel încât copiii sa poată fi pregătiți pentru meseriile cerute în acest moment de piața muncii. Îmi doresc ca astfel, la terminarea liceului, elevii să rămână acasă și să aibă un loc de muncă bine plătit”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.