Pandemia afectează pe plan emoțional. Cum se simt copiii? Studiu World Vision
Pandemia afectează pe plan emoțional. Cum se simt copiii? Pandemia de coronavirus nu a trecut, iar tinerii sunt afectați. Este o perioadă stresantă pentru toată lumea. Cum se simt tinerii în acestă perioadă și cum îi fac față? Un studiu World Vision arată că 91% dintre copii și adolescenți trec prin experiențe tulburătoare din cauza COVID-19. Aflați mai multe detalii în ceea ce urmează.
Un studiu realizat de World Vision arată că 91% dintre tineri se simt stresați în această perioadă. Copiii și adolescenții trec printr-o perioadă tulburătoare din cauza COVID-19.
Studiul a inclus 101 tineri cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani. Copiii sunt din 13 țări: România, Albania, Bangladesch, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Republica Democrată Congo, Mali, Mongollia, Nicaragua, Peru, Filipine, Sierra Leone. De asemenea, au fost implicați și copii refugiați sirieni care trăiesc în tabere de refugiați în apropierea graniței turco – siriene.
Stresul emoțional și distanțarea socială
Distanțarea socială este principalul motiv pentru care tinerii resimt stresul emoțional. 75% dintre copiii și adolescenții participanți au recunoscut că este dificil din punct de vedere emoțional să facă față restricțiilor. Se pare că restricțiile aduc cu ele o serie de consecințe negative care îi afectează pe tineri. Printre acestea se numără: singurătatea, lipsa colaborării, a lucrului în echipă, schimbări în alimentație sau în regimul de somn, acces limitat la internet în unele comunități.
Închiderea școlilor îi afectează pe tineri
Copiii și adolescenții se simt mai singuri de când s-au închis școlile. Aceștia spun că sunt de acord cu această măsură împotriva răspândirii virusului, însă le este dor de colegii lor. De asemenea, din momentul în care au fost începute lecțiile online, mai mulți tineri au observat faptul că nici ei, nici cadrele didactice, nu erau pregătiți pentru o astfel de schimbare.
71% dintre copii se simt izolați și singuri din cauza închiderii școlilor. Majoritatea tinerilor sunt anxioși din cauza sărăciei în creștere. Principala îngrijorare a celor mai mulți tineri este ca părinții lor să nu rămână fără venituri.
Anxietate: neliniște, teamă, stare de neliniștite însoțită de palpitații, sufocare;
Stres: termen general utilizat pentru orice factor din mediu capabil să provoace la om și animale o stare de tensiune și o reacție de alarmă a organismului determinând uneori îmbolnăviri grave.