Locuri de poveste din România. După pandemie vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile, iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Cu adevărat un loc de poveste este Lacul Scropoasa. Trebuie neapărat să-l vedeți. Este localizat chiar în inima Munților Bucegi, în județul Dâmbovița, pe Valea Ialomiței, între Cheile Orzei și Cheile Zănoagei. Lacul Scropoasa este un lac de baraj antropic construit în anul 1929. Dacă ajungeți aici veți avea parte de un spectacol al naturii. Asta fiindcă pe lângă lac puteți vedea și alte locuri de poveste. Traseul este următorul: Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa, Cheile Orzei și Cascada Șapte Izvoare. Toate neatinse de gălăgia orașelor și pline de aer curat.
De ce este Lacul Scropoasa atât de special?
Lacul Scropoasa este foarte iubit de cei care l-au vizitat. Ce are cu adevărat special acest lac este culoarea lui. Dacă aveți ocazia să-l prindeți „în toane bune”, asta însemnând să nu fi plouat înainte, vă veți îndrăgosti de culoarea lui. Cum arată? Gândiți-vă la un smarald. Are o culoare care nu e nici albastru, dar nici verde. Peisajul poate nu ar fi fost numit unul de poveste dacă lacul nu era înconjurat de stânci gri pe care se regăsesc mușchi și plante. Un adevărat spectacol de culori.
O plimbare de acest tip este potrivită pentru întreaga familie deoarece traseul este unul mediu, după spusele celor care l-au parcurs. Totuși, trebuie să țineți cont cu ce vă încălțați și ce luați cu voi. Ideal ar fi să aveți niște bocanci pentru că mai sunt zone în care sunt pietre și stânci mici. Ca să parcurgeți acest traseu durează aproximativ două ore și jumătate. Asta înseamnă că vă trebuie apă și fie mâncați bine înainte, fie vă luați ceva cu voi și faceți un fel de picnic în inima naturii. Însă țineți minte: trebuie să respectăm natura și ceea ce ne oferă ea și să nu lăsăm gunoaie în urma noastră.