Povești și experimente la Muzeul Municipiului București
Muzeul Municipiului București împreună cu Asociația Learning by Teaching îi invită pe copii la câteva ateliere în aer liber la Palatul Suțu. Programul se numește „Povești și Experimente la Muzeul Municipiului București”, iar atelierele din cadrul acestuia vor avea loc în perioada 19 – 21 august, cu respectarea regulilor și recomandărilor. ȘTIRI PENTRU COPII vă oferă mai multe detalii.
Având în vedere că atelierele se vor desfășura în aer liber, ele vor avea loc numai în cazul în care vremea va fi una favorabilă. De asemenea, locurile sunt limitate. Vor putea participa maxim șase copii la fiecare atelier. Prețul unui atelier este de 35 lei/copil, iar rezervarea se face la adresa de e-mail educatie@muzeulbucureștiului.ro.
Miercuri, 19 august, copiii sunt așteptați la atelierul „De la Ceasul Colin la Ceasul Solar”. Acesta va avea loc de la ora 10,30 până la 12,30. Cei mici vor descoperi mai multe tipuri de ceasuri sau instrumente care indică trecerea timpului în vizita ghidată în muzeu. Pe lângă asta vor scrie împreună o poveste, iar apoi vor realiza ceasul cu apă și ceasul solar.
Joi, 20 august, în același interval orar, va avea loc atelierul „Să descoperim fizica la Muzeul Municipiului București”. Muzeul invită copiii să descopere instrumentele și operele de artă care pot fi utilizate în studiul fizicii. Vor scrie împreună „Povestea descoperirii fizicii la Muzeul Municipiului București” și vor face experimente care să ilustreze obiectele observate în muzeu.
Vineri, 21 august, tot de la 10,30 și până la 12,30, copiii sunt invitați într-o „Călătorie în bioregiunile României pornind din Pinacoteca Municipiului București”. Pinacoteca reprezintă o colecție mare de tablouri pictate. Prin intermediul ei copiii vor descoperi țara și vor scrie o poveste jucăușă.
Despre Asociația Learning by Teaching
Asociatia Learning by Teaching derulează activități interactive în muzee, biblioteci, școli și grădinițe. La ateliere fiecare participant are ocazia să exploreze și să tragă propriile concluzii. Activitățile în muzee pornesc de la patrimoniul acestora și continuă cu povești și experimente.