Club de programare online gratuit pentru copii. Încep înscrierile!
Club de programare online gratuit pentru copii. Încep înscrierile!Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani.
Cine se poate înscrie
Asociația Cartea Daliei din Cluj Napoca a început înscrierile elevilor și ale voluntarilor pentru a doua ediție a proiectului Code Hero, Modul I. Este nivel începător și intermediar. Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani din mediul rural și orașele mici din România. De asemenea, elevilor cu deficiențe de auz, dar și angajaților din domeniul IT sau studenților la facultăți cu profil tehnic, care doresc să devină mentorii elevilor.
Pentru a participa la curs, este necesar ca elevii să aibă acces la calculator/ laptop cu microfon, cameră video funcțională. Au nevoie și de conexiune bună la internet. Vor învăța noțiuni de programare cu Scratch și își vor dezvolta abilitățile necesare secolului XXI (creativitate, gândire critică, rezolvarea problemelor).
Ce vor face voluntarii
În ceea ce privește activitatea voluntarilor, fiecare dintre aceștia va preda săptămânal (50 de minute), unei grupe de aproximativ 6 elevi. Vor face asta pe parcursul a 10 sesiuni (3 luni). Pentru cursuri, vor utiliza platforma Scratch și ghidul Creative Computing, resurse dezvoltate de grupuri de cercetare de la universitățile MIT și Harvard din Statele Unite. De asemenea, activitățile vor fi facilitate de utilizarea platformelor Google Classroom și Google Hangouts. Până în prezent, aproximativ 400 de elevi și 100 de voluntari au participat deja în cadrul cursurilor de programare online.
Mai multe detalii despre această ediție a proiectului, precum și formularele de înscriere, pot fi regăsite în link-urile de mai jos:
Termenul limită pentru înscrieri este de 31 august.
Programul se află la cea de-a doua ediție. Este susținut prin programul We Care Together, lansat de Societe Generale European Business Services pentru susținerea grupurilor vulnerabile în vederea creșterii șanselor la o viață mai bună și la incluziune socială.