IN TREND. Dilema verii. Tu cum îți alegi costumul de baie?
Suntem în mijlocul verii. Asta înseamnă ca a început sezonul de mers la mare și la piscină. Tu cum îți alegi costumul de baie?
Odată cu venirea verii a început și sezonul costumelor de baie. Deși pot fi purtate doar 3 luni pe an, costumele de baie reprezintă o parte foarte importantă din garderobă, cel puțin pentru unii. Există, însă, foarte multe modele. Tu cum îți alegi costumul de baie?
La bărbați alegerea unui costum de baie este mai simplă. Există doar 2 modele bărbătești: slipi și bermude. În general, tinerii preferă bermudele, acestea putând avea atât modele simple cât și modele cu desene excentrice pe ele. Adulții preferă slipii, cel mai probabil deoarece erau la modă în tinerețea lor.
La femei este cu totul o altă poveste. Există foarte multe modele de costume de baie. Există costume întregi și costume din două piese, dar fiecare costum are o formă diferită ce trebuie luată în considerare. Culoarea este un alt factor la care trebuie să te gândești.
În lumea musulmană femeile au anumite restricții vestimentare, în mod tradițional, ceea ce aduce după sine și costume de baie diferite. Acestea poartă costume de baie care le acoperă tot corpul, în afară de față, numite burkini.
Și, totuși, când au început să fie purtate costumele de baie?
Deja din antichitate, oamenii purtau costume de baie când se relaxau la băile publice. Romanii purtau un fel de fașă care le acoperea părțile intime. După cădearea Imperiului Roman, acest obicei a fost pierdut. Înotul și ideea de a merge să te îmbăiezi a devenit ceva în afara normalului pentru societatea din acele timpuri. În secolul al XVI-lea, băile publice au dispărut aproape de tot din cauza epidemiei de ciumă. Lumea încerca să evite locurile aglomerate pentru a preveni răspândirea bolii.
La începuturile anilor 1800, lucrurile au început să se schimbe. Oamenii au început să privească apa din nou ca pe o sursă de relaxare și amuzament. Pielea bronzată era însă o problemă. În acele vremuri, pielea bronzată era considerată un semn al sărăciei. De aceea, oamenii făceau baie complet îmbrăcați. Femile își coseau pietre pe rochii ca rochiile să nu plutească pe apă, când intrau, astfel îmbrăcate, în mare, de exemplu.
Odată cu începutul secolului al XX-lea, oamenii au început să devină mai relaxați. Costumele de baie au început să se micșoreze din ce în ce mai tare. Ba chiar mai mult, creatorii de modă au început să își creeze propriile modele. În anul 1943 începuseră deja să apară costumele de baie din două piese, pentru femei, costume populare și în ziua de astăzi.