Jucăm des jocuri video şi putem chiar afirma că unii suntem dependenţi de aceste jocuri. Insă unele ne pun în pericol de multe ori. V-aţi gândit că daţi prea multe informaţii despre voi în jocuri? Iată cele 10 pericole online în funcţie de vârstă.
În ultimul an a crescut numărul jucătorilor online şi al celor de la eSports. Din această cauză S2 Grup din Spania a realizat un studiu unde a analizat securitatea online şi a găsit zece pericole în funcție de vârstă. Accesul la camera web şi localizarea în timp real sunt principalele pericole online indiferent de vârstă.
”Sectorul jocurilor video online a devenit prima din opt opțiuni de petrecere a timpului liber la nivel mondial. Acest lucru se reflectă în câștiguri. Trebuie să fim conștienți că unde există bani online există automat și delicvență cibernetică”, a spus José Rosell, socio-director la S2 Grup.
Acesta a explicat că lumea digitală este diferită în ultimii ani. ”Avem în fața noastră o nouă lume digitală, cu o nouă formă de a juca și practic una nouă de a comite delicte online. Aceste eSports au devenit o nebunie, chiar un fenomen social, iar campionatele de acest fel sunt perfecte pentru cyber hoți”.
Cele 10 pericole
Aceste platforme fură nume şi adrese, mai puţin în cazul copiilor, dar destul de frecvent în cazul adulţilor şi adolescenţilor. Toţi tinerii cumpăra online şi asta îi face vulnerabili pentru hoţi, deoarece folosesc contul bancar al părinților. Având în vedere că orice site preia date, puteţi oricând să pierdeți bani de pe card “în mod miraculos” şi să nu ştiţi cum.
Indiferent de vârstă și sex toți ați încercat să jucați un joc, dar nu aveați acces dacă nu îi dădeați permisiunea pentru cameră web și locație? Platforma le prelucrează pe toate, practic știe totul despre voi.
Fenomenul de bullying s-a mutat online și este numit cyberbullying. Acesta afectează copii și adolescenți de toate vârstele. Puteţi trece chiar și prin Grooming (hărțuire sexuală). Acest fenomen s-a extins în ultima perioadă printre copii și tineri.
Pe internet puteți vedea diferite materiale de tip pop-up cu conotație sexuală sau puteți ajunge victime ale șantajului sexual deoarece nu cunoașteți cu adevărat persoana care se află în spatele tastaturii. Nu riscați! În ultimii ani tot mai mulți copii și părinți s-au plâns de cyberhărțuire.
În ultimul rând puteți să infectați calculatorul cu viruși. Asta înseamnă că un timp vă pierdeți accesul sau riscați să pierdeți informații din el după restaurare.
Audiența celor de la eSports depășește 5 milioane de spectatori virtuali. Se pare că doar în Spania acest sector atinge 1,5 milioane de euro. Din ce în ce mai mulți tineri se implică în jocuri cu alți adolescenți din lumea întreagă. Miguel A. Juan de la S2 Grup consideră că este necesar controlul parental. Acesta îndeamnă dezvoltatorii să îl facă obligatoriu.
ŞTIRI PENTRU COPIIvă ţine la curent cu ultimele noutăţi. Citiţi site-ul nostru în fiecare zi pentru cele mai bune idei de petrecere a timpului în familie şi cele mai interesante jocuri. Vă invităm să citiţi aici un articol despre jocuri de rol. Nu uitaţi că imaginația este extrem de importantă și puteți face și altceva în afară de jocuri.