4 iunie – Ziua Internațională a Copiilor Victime ale Agresiunii. Câți copii sunt afectați la nivel mondial
Această zi reprezintă o sărbătoare mai tristă de care, într-o lume ideală, ne-am putea lipsi. Pe data de 4 iunie este sărbătorită Ziua Internațională a Copiilor Victime ale Agresiunii. Mai multe despre această zi vă spunem în continuare în articol.
Data de 4 iunie este recunoscută internațional ca fiind Ziua Internațională a Copiilor Victime ale Agresiunii. Mai exact, astăzi sărbătorim organizațiile care luptă împotriva violenței asupra copiilor și, de asemenea, luptăm și noi la rândul nostru împotriva acestui fenomen.
Ziua de 4 iunie a fost stabilită drept Ziua Internațională a Copiilor Victime ale Agresiunii pe 19 august 1982, în Palestina. Un număr mare de copii suferea în urma conflictului armat dintre Israel, Palestina și Liban.
În România, doi copii sunt victime ale violenței în fiecare oră
Datele arată că, global, aproximativ un miliard de copii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani au fost afectați la un moment dat de violență fizică, emoțională sau au fost neglijați. Ce e și mai trist însă este faptul că astea sunt doar cazurile raportate la autorități.
Conform U.N. (United Nations) China, în ultimele 2 decenii au murit peste 2 milioane de copii din cauza conflictelor armate. De asemenea, în acest moment există aproximativ 10 milioane de copii refugiați care nu beneficiază de educație și nu au o viață lipsită de griji. În America Latină, aproximativ 80.000 de copii sunt uciși anual din cauza violenței în cadrul familiilor. Statisticile mai spun că 9 din 10 copii locuiesc în țări unde pedepsele corporale nu sunt interzise. Asta înseamnă că 732 de milioane de copii nu au protecție legală.
În România, datele stau la fel de rău. Aproximativ doi copii sunt victime ale violenței în fiecare oră. Totuși, după cum spuneam, astea sunt doar cazurile raportate la autorități. Cu siguranță numărul real este unul mai mare.
Nu fiți pasivi, săriți în ajutorul celor ce suferă din cauza acestui fenomen și asigurați-vă că vocile lor sunt auzite. De asemenea, asigurați-vă că cei mici înțeleg cât de grav este să faci bullying și cât de prost se simt cei care sunt victime. Doar împreună putem face planeta un loc mai prietenos pentru cei mici.