V-ați gândit vreodată ce vorbesc animalele între ele? Sau dacă pot fi și ele ironice? Natura este mult mai mult decât ceea ce știm noi. Dincolo de animalele frumoase pe care le știm cu toții, există și animale mai puțin drăguțe. Exact despre asta este vorba în „Planeta absurdă”, un nou serial Netflix.
Primul sezon are 12 episoade a câte 20 de minute fiecare. Personajul principal al serialului este chiar Mama Natură, care își prezintă cei mai fascinanți „copii” de pe planetă. „Planeta absurdă” este un serial amuzant și totodată plin de informații, care se adresează copiilor cu vârsta de peste șapte ani.
La începutul primului episod Mama Natură se prezintă și se asigură că transmite un mesaj foarte clar. „Eu sunt Mama Natură și așa e. Chiar am creat unele dintre cele mai spectaculoase ființe pe care le-a văzut omenirea… dar am avut și câteva opțiuni artistice foarte ciudate. Da, cândva, pe parcurs, era rău să fii ciudat. Doar fiindcă ceva e ciudat, nu înseamnă că nu are valoare. Și sunt aici să declar că a fi diferit este bine. Prin urmare, vă prezint parada mea de ciudățenii. Rebeli printre obișnuiți, care trebuie văzuți pentru a fi crezuți”, spune Mama Natură.
Câteva din ciudățeniile naturii
După această prezentare, începe distracția. Mama Natură începe cu unii din cei mai mici „copii” ai săi, gândacii de bălegar. Oferă foarte multe informații despre aceștia și nu oricum. O face printr-un cântec. Dacă vă întrebați care este cea mai ciudată târâtoare dintre creațiile naturii, aflați că este miriapodul. Și despre el Mama Natură oferă informații interesante.
Cârtița cu nas înstelat este o altă ciudățenie a naturii. În serial, ea se crede avocat și încearcă să o facă pe Mama Natură să îl angajeze. Singură singurică, cârtița explică care sunt calitățile ei și de ce e atât de specială: „Nasul meu roz, ca o stea, e cel mai sensibil organ tactil al oricărui mamifer, plin cu peste o sută de mii de fibre nervoase”. O informație pe care, cu siguranță, mulți nu o cunosc.
Mama Natură are „copii” care se descurcă și singuri să își facă prezentarea. Este și cazul leneșului pigmeu. Are o mușcătură otrăvitoare, ceea ce îl face să fie singura primată otrăvitoare. Se prezintă în stilul specific unui leneș, adică foarte rar. Tot singure își fac prezentarea și berzele marabu. Ele se laudă cu gâturile lor mari și lăsate fiind convinse că vor fi la modă. „Ascultați la mine! Sacii de gât vor face furori”, spune o barză marabu.
Ciudățeniile apelor
În episodul doi facem cunoștință cu ciudățeniile care trăiesc în apă. Sau pe maluri. Vă amintiți acele emisiuni de teleshopping? Ei bine, exact așa este prezentat și melcul Euselenops luniceps. Această asociere a fost făcută deoarece acest melc este responsabil cu curățenia de pe fundul oceanului. Mai are și alți prieteni care fac asta și care sunt incluși în ofertă.
Mama Natură a creat și ființe cărora le place să trăiască atât în apă, cât și pe pământ. Punctează însă faptul că nu are nici o legătură cu sirenele: „Unora le place îndeajuns să trăiască atât pe pământ, cât și în mare. Își spun amfibieni. Oamenii le spun sirene. Iar eu n-am nicio legătură cu nebuniile alea”.
Rechinul pelerin, al doilea cel mai mare pește din ocean, are parte de o prezentare specială. Și cu siguranță nu este singurul. Mama Natură explică într-un mod foarte amuzant cât de mare este gura lui. „Ați putea băga în ea vechiul fotoliu pe care voiați să îl vindeți, cu tot cu bunică. Nu le spuneți ce secrete aveți, căci, firește, au mari probleme să-și țină gura închisă”.
Rămânem în apă și aflăm care sunt denumirile unor anumite grupuri. De exemplu, un grup de meduze este numit „tabără”, o tabără de meduze. Grupul de pisici de mare este numit „gașcă”, iar cel de delfini se numește „celulă”.
ȘTIRI PENTRU COPII v-a prezentat câteva dintre ciudățeniile create de Mama Natură și câteva informații despre ele. Puteți afla mult mai multe informații și puteți face cunoștință cu mult mai multe ființe ciudate, urmărind serialul Planeta absurdă. Veți descoperi niște ciudățenii cum nici nu vă puteați imagina că există… Iar serialul este deosebit de interesant și informativ și pentru părinți, așa că toată lumea este invitată la… absurdități!