Castele de poveste, devenite acum ruine. În aceste momente nu putem călători sau vizita. Dar noi, ȘTIRI PENTRU COPII, vă ajutăm să treceți mai ușor peste aceste momente. V-am pregătit o listă cu 7 castele minunate. Acestea însă, au devenit ruine în timp. Priviți cât de spectaculoase au fost, dar și ce priveliște de vis le încadra.
Europa deține foarte multă istorie în ruinele castelelor de astăzi. Acestea au devenit ruine după ani de război și împăcare. Iar astăzi, au rămas doar siluetele lor.
Nu am călătorit în timp ca să vă arătăm cum erau castele acum mulți ani, deși ne-am fi dorit să putem să facem acest lucru.
Se pare că Budget Direct a colaborat cu mai mulți arhitecți și designeri pentru a reconstrui aceste castele abandonate din Europa.
„În timp ce eforturile de a combate efectele crizei COVID-19 au crescut, milioane de oameni de pe glob sunt blocați acasă. Acest proiect oferă o felie de evadare și inspirație mult necesară pentru călătorii pe fotolii”, au declarat reprezentanții Budget Direct pentru BoredPanda.
Castelul Samobor – Croația
Regatul Samobor a fost o monarhie medievală. Aceasta deținea părți din Republica Cehă modernă și Germania de la sfârșitul secolului a XII- lea, până la primul război mondial. Castelul a fost construit la jumătatea secolului al XIII – lea de către domnitorul Ottokar.
Château Gaillard, Les Andelys -Franța
Castelul Gaillard a fost construit între anii 1196 și 1198 de către Richard Lionheart. Acesta a fost construit pentru a se apăra de Filip al II – lea al Franței. Castelul a trecut prin foarte multe „experiențe” până când a fost abandonat. Ulterior acesta a fost demolat de Henric al IV – lea al Franței.
Castelul Dunnottar, Stonehaven – Scoția
Acest castel este construit pe un „port de mare” care privește spre Marea Nordului de pe coasta de est a Scoției. De-a lungul anilor castelul a jucat un rol important în tensiunile dintre scoțieni și englezi.
Castelul Menlo, Galaway – Irlanda
Castelul Menlo a fost deținut de către familia Blake. Acesta a fost distrus într-un incendiu în anul 1910. Vizitarea acestui castel este o experiență unică, acesta fiind camuflat în întregime de iederă.
Castelul a fost construit pentru uz casnic și nu militar.
Castelul Olsztyn – Polonia
Acest castel este așezat pe un deal, printre roci calcaroase, cu vedere la râul Lyna din nord – estul Poloniei. Castelul a fost construit înainte de 1306 și a fost extins către Casimir cel Mare între anii 1349 și 1359 pentru a se apăra împotriva cehilor.
Castelul Spiš, Spišské Podhradie – Slovacia
Castelul Spiš este unul dintre cele mai mari castele din lume. Acesta acoperă o suprafață de patru hectare. Castelul servea în scopul unei cetăți de frontieră în regatul maghiar feudal. Mai apoi, castelul a devenit casa mai multor familii ce l-au folosit pe post de conac. A fost deținut de familia Csak, după care a fost distrus de un incendiu, provocat de un fulger, în anul 1780.
Castelul Poenari, Valachia – România
Ultimul, dar nu cel din urmă este castelul Poenari. Legendarul castel este împodobit cu detalii încât pare că este desprins dintr-o carte de povești. Castelul a aparținut lui Vlad Țepeș, Voievodul Țării Românești.