Și copiii se protejează! Reguli pentru prevenirea coronavirusului. De vorbă cu dr. Virgil Musta
Reguli pentru prevenirea coronavirusului. Lupta împotriva virusului continuă. Ieri v-am prezentat câteva lucruri despre măștile și mănușile de protecție. Astăzi, ȘTIRI PENTRU COPII revine cu alte sfaturi care ne pot ajuta în prevenirea răspândirii virusului. Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara ne vine în ajutor cu câteva sfaturi.
„Fiecare lucru contează pentru a ne proteja. Lupta este de lungă durată (peste 3 – 4 luni). Nu avem voie să greșim. Trebuie să exersăm următorii pași pentru a ne intra în automatism”, a declarat dr. Virgil Musta, pentru ȘTIRI PENTRU COPII.
Aerisirea camerelor
Acum majoritatea activităților trebuie să le facem acasă. Așadar, mediul în care locuim trebuie să fie curat și aerisit.
„Aerisiți bine camera în care locuiți sau vă desfășurați activitatea de cât mai multe ori posibil. Astfel scădeți concentrația virusului în aer”, ne-a spus dr. Musta.
Tușitul sau strănutatul în cot
Trebuie să ne obișnuim cu acest obicei. El ne ajută foarte mult. Astfel nu transmitem virușii pe mâini, riscând să contaminăm alte suprafețe.
Igienizarea suprafețelor și a hainelor de stradă
Este foarte important ca atunci când ieșim să nu aducem virușii în casă. Pentru a preveni acest lucru dr. Virgil Musta ne vine în ajutor cu câteva sfaturi:
Înfășurați mânerul ușilor cu tifon pe care periodic îl îmbibați cu soluție de Cl.
Când intrați în casă, spălați-vă pe mâini înainte să atingeți orice suprafață. Dacă ați purtat mănuși, trebuie să le scoateți înainte să atingeți mânerul ușii. Nu uitați să vă spălați bine pe mâini după aceea.
Dacă totuși ați atins ceva înainte să vă spălați pe mâini, dezinfectați apoi suprafețele.
Pentru a evita contaminarea prin haine, când ajungeți acasă, puneți imediat hainele la spălat, sau într-un loc prestabilit. Apoi faceți un duș și vă îmbrăcați în hainele de casă. Dacă nu puteți dezinfecta sau spăla hainele la temperatură mare, e bine să le lăsați 24 – 48 de ore într-un loc special.
Tălpile pantofilor sunt și ele foarte periculoase în răspândirea virusului. S-a constat că virusul Covid – 19 este rezistent pe sol. Recomandarea dr. Virgil Musta este ca la intrarea în casă să aveți două preșuri, unul în exterior și unul în interior. Cel din exterior să fie îmbibat în soluție de Cl. Pantofii trebuie puși în același loc zilnic departe ce papucii de casă.
Așadar aceste reguli trebuie să le învățăm și să le urmăm cu strictețe. Nu sunt lucruri grele, dar pot face o schimbare mare. Trebuie să avem grijă de noi și de cei din jur.