CAMPANIA ȘTIRI POZITIVE. Cărţi virtuale pentru copii şi părinţi – o bibliotecă digitală proprie
Campania știri pozitive. Cărţi virtuale pentru copii şi părinţi sunt disponibile pe foarte multe site-uri. În această perioadă de izolare şi distanţare socială este momentul ideal să citeşti o carte. Când ai citit ultima oară o carte virtuală pe un E-book? Ştiai că îţi poţi face propria bibliotecă fără a aglomera rafturi de cărţi? Iată cum poţi citi gratuit multe volume.
Cărţile electronice au preţuri mai mici decât cele fizice. Acestea sunt extrem de practice deoarece se pot citi oricând şi oriunde. Multe site-uri oferă cărţi electronice gratuite în format pdf pe care le puteţi descărca pe un e-book.
Editura Humanitas oferă o serie de titluri gratuite de citit prin biblioteca virtuală. Puteţi lectura cărţi precum : “Pelerinul vrăjit” de Nikolai Lesckov, “Omul fără însuşiri” de Robert Musil, “Rosa Alchemica şi alte scriei” de William Butler Yeats, “Inimi cicatrizate” de Max Bleker, “Scrisori către tata” de Franz Kafka, “Alice în Ţara Minunilor” de Lewis Carrolll, dar şi “Din viaţa familiei Ion C. Brătianu” de Sabina Cantacuzino, “Ţara pe care o iubesc” de Maria Regina României sau “Regele Carol I al României” de Paul Lindenberg.
Humanitas nu este singura singura sursă de romane electronice. Amazon.com oferă cărţi fără drept de autor gratuit. Scribd.com şi 101books.ru au extrem de multe cărţi pe care le puteţi descărca în format pdf şi citi pe e-book, tabletă sau laptop. Liternetare multe cărţi, şi în română, şi în alte limbi europene, în format pdf. Polirom are o secţiune de bibliotecă online pe site, dar sunt destul de puţine. CartiBuneGratis este remandat în special pentru elevi. Aceasta este biblioteca online cu cele mai bune cărți din literatura romană clasică.
Bublioteca Judeţeană ”Octavian Goga” din Cluj-Napoca oferă cititorilor 5500 de cărți gratuite în format electronic. Vorbim de cărți din domeniul public sau cărți trecute în format digital cu permisiunea autorului. Cititorul trebuie să intre pe site și să caute în catalog cu mențiunea ”Disponibil în format electronic”. Unele documente sunt încă în lucru, dar echipa muncește pentru o experiență de citit online cât mai bună.
De la cărţi tipărite la e-book
De ani buni se vorbeşte că e-book-ul va detrona cărțile tipărite şi că acestea vor scădea ca număr de vânzări. Sunt persoane care iubesc mirosul unei cărţi noi şi senzaţia aceea de răsfoire, dar în acelaşi timp mulţi doresc acces instant la un volum. Asta este posibil doar electronic. Cartea electronică prezintă o serie de avantaje. Are un preţ mai avantajos decât una tipărită. Fiecare bibliofil împătimit s-a confruntat cu situaţia de a nu avea unde să depoziteze cărţile achiziţionate. În ceea ce priveşte varianta electronică, această problemă nu există. Un e-book reader poate stoca în memoria sa şi mii de cărţi, practic îţi iei biblioteca oriunde cu tine. Cartea electronică este eco-friendly deoarece nu se consumă hârtie.
ŞTIRI PENTRU COPII te ţine la curent cu ultimele noutăţi. Citeşte site-ul nostru pentru cele mai inspirate idei de petrecere a timpului liber. Puteţi citi aici un articol despre noua platformă interactivă pe tema COVID-19. Ai grijă de tine şi de cei din jur.
Dicţionar:
Bibliofil: iubitor de cărţi
Eco-friendly: prietenos cu natura
E-book reader: dispozitiv asemenător cu o tabletă folosit la lectura. Poate stoca extrem de multe volume în format digital.